Blog

Ritmik ( jimnastik ) Cimnastik

Müzik eşliğinde cimnastik ( jimnastik ) yaptığınızda bunun belli bir ritim ile gerçekleşmesi gerekmektedir. Bunu yapmak için öncelikle genel bir cimlastik ( jimnastik ) dersi görmelisiniz. Hareketlerinizi dikkatle yapmanız dengenizi tam olarak korumaya başladığınız andan itibaren ritmik cimnastiğe ( jimnastiğe ) de geçis sağlayabilirsiniz. Cimnastik ( jimnastik ) türleri arasında ilk aşamadan sonra gelen ikinci adım olurken bu dalda olimpik şampiyonalar düzenlenmektedir.

Kadın ve erkek dalında ayrı gösteriler düzenlenirken ritmik cimnastikte ( jimnastikte ) hızlı, seri ve kuvvetli olmak gerekmektedir. Kuvvet burada dengenin sağlanması ve her zaman gücünüzü sporun estetikliği ile birleştirmenizi sağlarken ritimler ile birlikte farklı figürleri de oluşturabilirsiniz. Ritmik cimnastikte ( jimnastikte ) erkekler dalında hızlı adımlar ve zorlu esneklik hareketleri içerirken olimpik dalda her zaman müzik ile uyumlu bir görüntü çizilmelidir.

Ritmik cimnastik ( jimnastik ) spor dalı içerisinde her zaman estetik açıdan farklı bir noktada yer alırken gücünüzü göstereceğiniz zorlu hareketleri vardır. Cimnastikte ( jimnastikte ) esneklik kazandırmanın en zor olduğu bölgelerde arasında bel bölgesi yer alırken belin esnekliği sırt üzeri yapılan geri hareketlerin süreleri olmaktadır. Ritmik hareketlerde bel bölgesinin esnekliğini gösterirken erkeklerde zorlu hareketler arasında yerini almaktadır. Kadınlar kategorisinde ise bu hareketlerin başında bel esnekliğini gösteren hareketlerin yanında tek ayak üzerinde yapılan esnek hareketlerin müzik ile uyumlu olması ölçülmektedir.



1