Blog

Cimnastik ( jimnastik ) Türleri

Estetik hareketlerin arka arkaya yapıldığında ortaya çıkan muhteşem görüntü cimnastik ( jimnastik ) sporuna ait olurken bu spor dalında türler kadın ve erkek olarak değişmektedir. Erkeklerin cimnastik ( jimnastik )  hareketleri daha zorlu ve sert olurken kadınlarda bu durum daha yumuşak hareketler ve estetik görünümleri getirmektedir.

Erkek cimnastiğinde ( jimnastiğinde ) yapılan hareketler gene tüm vücudun esnek olmasını, kol ve bacakların senkronize haraket etmesini gerektirirken aletli cimnastikte ( jimnastikte ) erkeklerin kendine özgü halka, kulplu beygir ve barfiks gibi sporlarına eşlik eden aletler bulunmaktadır. Cimnastik ( jimnastik ) yaparken erkekler kullandığı aletler ile estetik hareketler sergilerken cimnastik ( jimnastik ) türleri arasında zorlayıcı hareketler genel olarak erkekler kategorisinde bulunmaktadır.

Cimnastikte ( jimnastikte ) kadınların yaptığı estetik hareketlere eşlik eden aletler erkeklere oranla daha şık ve taşınabilir görüntüler oluştururken bu türde önemli olan kadınların her durumda estetik bir görüntü, estetik bir duruş ve estetiği ile beğeni toplaması gerekmektedir. Kadın cimnastiğinde ( jimnastiğinde ) atlama masası, denge tahtası, yer hareketleri bulunurken bunların arasında denge çubuğu ya da kurdela ile yapılan hareketler gösterilmektedir.

Cimnastik  ( jimnastik ) türleri arasında dikkat çeken türlerin başında erkeklerin genel olarak tercih ettiği kulplu beygir yer alırken bu alet uzun bir tahtanın üzerinde bulunan iki adet kulp ile cimnastikçiler ( jimnastikçiler ) tarafından kullanılmaktadır. Cimnastik ( jimnastik ) hareketleri bu iki kulp yardımı ile estetik bir şekilde kullanılırken zorlu hareketler de genel olarak bu alet ile birlikte yapılmaktadır.



20