Çekmeköy-Sancaktepe Cimnastik Kursu

Çekmeköy-Sancaktepe cimnastik kursumuza 3 ile 12 yaş aralığındaki çocuklarımızı kabul ediyoruz. Bu yaş aralığının altındaki bir çocuk elbette cimnastik yapabilir ancak grup dinamiğinin gelişmesi ve sinir-kas koordinasyonunun oturması için ortalama olarak üçlü yaşları beklemek uygun olacaktır. Oniki yaşını geçmiş bir çocuk için cimnastik eğlenceli bir aktivite olabilir ancak performans sporcusu olma imkanı sağlamaz. Bu seviyedeki çocuklarımızı da kulübümüz bünyesindeki diğer branşlara kanalize etmekteyiz.

Çekmeköy-Sancaktepe cimnastik kursumuz aynı zamanda çocukların bireysel yeteneklerin tespit edildiği ve bu yönde yönlendirildiği programlar içermektedir.

Eğitmenlerimiz sporculuk kariyerlerinde başarılara imza atmış sporculardan veya akademisyenlerden oluşmaktadır. Kurslarımızda branşa özgü eğitimin yanısıra spor etiğine de önem verilmektedir.

    En hızlıya - En yükseğe - En güçlüye!..
Citius - Altius - Fortius!..

Çekmeköy-Sancaktepe Cimnastik Kursu Programı



Hafta sonu; Cumartesi-Pazar programı, Hafta içi; Salı-Perşembe programı vardır size uygun saatler için lütfen arayınız.



Merak Edilenler

Bilgi
Görmekte olduğunuz bu sayfada toplam 8 adet soruya yanıt bulacaksınız.
Aşağı doğru sıralanmış bilgileri inceledikten sonra cevabını bulamadığınız sorularınız veya randevu talepleriniz için ilgili koordinatörlerimiz size yardımcı olmaktan keyif duyarlar.
İstenilen Evraklar
Başvuru Formu.
Herhangi bir sağlık kurumundan alınmış "Cimnastik sporunu yapmasında sakınca yoktur" yazısı.
1 Adet vesikalık fotoğraf.
Gruplar kaç kişi?
Gruplar 8 kişiden oluşmaktadır.
Ne zaman başlayabilirim?
Yılın her ayında başlanabilir. Ancak kontenjan sınırlı olduğundan ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Eğitmenlerin Kariyerleri
Eğitmenlerimizin tamamı Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu akademisyenlerden ve/veya aktif sporculardan oluşmaktadır.
Neden Cimnastik ?
Halk arasında yaygın olarak kullanılan 'Jimnastik' kelimesinin doğru kullanımı aslında 'Cimnastik' olmalıdır ve cimnastik branşı spor bilimi dünyasında tüm sporların anası olarak kabul görmektedir. Her spor dalında esneklik, koordinasyon, kuvvet, hız vb. meziyetler mutlaka gereklidir ve ¨Ağaç Yaş İken Eğilir¨ söylemi, sportif eğitime de erken yaşta başlanmasının önemine vurgu yapmaktadır.

3 yaşından itibaren cimnastik temel eğitimi ile tanışan bir çocuk, ileriki yaşlarında denemek isteyeceği tüm branşlara daha çabuk uyum sağlayacaktır. Henüz esnekliğini kaybetmemiş bir sporcu adayı cimnastik dalında üst seviye bir sporcu olabilir. Zira cimnastik demek en önce esneklik demektir ve gecikmiş yaşlarında bir çocuğun cimnastikçi olması imkansızdır. Ebeveynler unutmamalıdır ki; her spor dalının bir başlangıç yaşı vardır ve cimnastik ilk sırada gelir. 3-5 yaşlarında cimnastik kurslarında eğitim almış bir çocuk 6 yaşında yüzmeye başladığında elde edeceği başarı gözle görülür oranda artacaktır.

İnsan organizması hareket için yaratılmıştır! Çocuğunuzun gelecekte hangi spor dalı ile uğraşmasını istemeniz en doğal hakkınızdır ancak bu konuda son sözü çocuğunuz söyleyecektir. Çünkü bir insanın hangi tür aktiviteye yeteneği varsa, o aktivite üzerinde ilgisi artacaktır. Burada anahtar kelime ¨yetenek¨ dir. Yetenek tespiti ise spor insanları tarafından bilimsel yöntemlerle yapılır. İş böyle olunca çocuğunuz büyüme çağında iken bedensel gelişimini olumsuz etkileyecek ağır branşlara yönlendirilmemelidir. Onların esnekliğine esneklik katacak, zihinsel gelişimine katma değer sağlayacak, sinir-kas koordinasyonunu artıracak olan temel cimnastik sporu ile tanıştırılmalıdır. Cimnastik sporu ile uğraşmış atletlerin fiziksel yapılarına dikkatli bakarsanız, cimnastik sporunun ne kadar cazip olduğunu anlayabilirsiniz. Dünya genelinde bilinçli aileler çocuklarını ilk olarak cimnastik, yüzme gibi bireysel sporlara daha sonraki yaşlarında da çocuğun yeteneği ve isteği doğrultusunda takım sporlarına yönlendirmektedirler. Ama önce cimnastik!

Çocuğunuzu göndereceğiniz cimnastik kursu aynı zamanda yetenek belirleme merkezi olarak görev yapmalıdır. Cimnastik kurslarındaki çocuklar temel eğitimlerini tamamladıktan sonra bu sporun alt dallarına yönlendirilmelidirler. Bazı sporcular ritmik cimnastik, bazı sporcular ise artistik cimnastik alanında uzmanlaşmak isteyecektir. Bu konuda cimnastik kursundaki eğitmenler ile temasta kalınması önemlidir. Cimnastik kursunun eğitmenleri yönlendirme görevlerinin yanı sıra birer rol model de olacaklardır. Bu sebeple çocuğunuza cimnastik kursu araştırırken, eğitmenlerin insani yönlerine de dikkat etmelisiniz.

Sportif başarı, mesleki ahlak ile taçlandırılmalıdır.
Jimnastik mi Cimnastik mi yazılır?
Aslında yıllardır halk arasında yaygın olarak kullanılmakta olan - Jimnastik - kelimesi hatalıdır. Doğru yazım ve kullanım şekli - Cimnastik - olmalıdır.

Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde konu ile ilgili inceleme yapıldığında; jimnastik kelimesinin tercih edildiğini görüyoruz. Oysa ki; Türkiye Cimnastik Federasyonu internet sitesine bakıldığında da; cimnastik olarak kullanıldığını görüyoruz. Yukarıdaki bilgilerin haricinde, Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarında da bu ders okutulurken; Cimnastik olarak öğretilmekte.

Öte yandan bu karmaşanın sadece ülke içindeki kurumlar arasında yaşanmadığını, uluslararası boyutlara da sıçradığını görüyoruz. Örmeğin dünyanın en büyük internet arama motoru olan Google'da arama yapıldığında elde edilen sonuçlar içinde de karmaşa olduğunu görebiliriz. Burada direkt olarak arama motorlarının suçu var diyemeyiz zira onlar bizler tarafından internete yüklenmiş ve yüklenmekte olan içerikleri indekslemektedirler. Örneğin; bir kurs arayışı içinde olan bir ebeveyn arama motorunda Jimnastik Kursu şeklinde bir arama yaptığında elde edeceği bilgi ile Cimnastik Kursu şeklinde yazarak elde edeceği bilgi arasında kıyaslama yapıldığında Jimnastik Kursu bilgisinin daha fazla olduğunu görecektir. İşin traji komik tarafı siz arama satırına cimnastik kursu yazın, otomatik olarak size; ' jimnastik kursu mu demek istediniz ' şeklinde bir düzeltme ve uyarı yapılacaktır. Hal böyle olunca Jimnastik Kulüpleri daha doğru kullanımı ile Cimnastik Kulüpleri resmi internet sayfalarını arama motorlarına kayıt ettirdiklerinde, siber dünyada daha kolay görünür olmak ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer alabilmek için bile isteye hatalı kullanımı tercih etmek zorunda kalıyorlar. Yukarıdaki teknik nedenlerin sonucunda internette arama yapmakta olan bireyler, her iki kullanım şeklini de denemek zorunda kaldıklarından asıl külfetin internet arama motorları kullanıcılarının üzerine yıkıldığını gözlemlemekteyiz.

Bu durum nasıl düzelir?
Maalesef çok kısa zamanda dil evrimi beklemek fazla iyimserlik olacaktır. Editörler Jimnastik kelimesini C harfi ile başlatmalı. Jimnastik Kursları şeklinde içerik girilmemeli. Böylece zamanla eski indexlenmiş sayfalar tıklanmadıkça siber çöplüğe atılacaktır. İnternet arama motorlarında inceleme yapıldığında şu ifadelere sıklıkla rastlayabiliriz;

Jimnastik, jimnastik kursu, jimnastik kursları, jimlastik, jimlastik, jimnastik kulübü, jimnastik hocası, jimnastik dersi, jimnastik salonu, kadıköy jimnastik kursu, sancaktepe jimnastik kursları, çekmeköy, pendik, sultanbeyli, ümraniye, ataşehir jimnastik kursu vb. kullanımların hepsi yanlıştır. Tüm J harflarini C harfi ile değiştirerek kullanmak gerekmektedir. Şöyle ki; cimnastik kursu, cimnastik kursları, sancaktepe cimnastik kursu, kadıköy cimnastik kursu, cimnastik salonu,
İletişim ve Koordinasyon
abbas
Abbas Ulucan

0532 738 26 99
Dünya 3.sü Milli Sporcu
Beden Egitimi Ögretmeni
Koordinatör

Şehnaz İzler

0552 637 84 21
Cimnastik Eğitmeni
Beden Eğitimi Öğretmeni