Blog

Halit Kol – Serbest Stil Yüzme Kol Tekniği

Serbest stil yüzmede kol çekişinin yarısı su içinden yarısı da su dışından yapılmaktadır. Kol çekişinde ilerlememizi sağlayan unsur sualtı çekiş safhasıdır. Su üzerindeki uzanma bölümü ise toparlanma olarak kabul edilebilir.

 

Halit’in videosunda sualtı görüntüsü olmadığı için tam değerlendirme yapamasak da kol tekniğinde belirgin bir hata görünmediğini söyleyebiliriz. Koordinasyon oldukça iyi.

 

Halit’in kol tekniğindeki doğrulara birkaç doğru da biz ekleyelim naçizane;

Sevgili Halit, suyu okşar gibi kol çekme, el parmaklarını suya tak ve avuç içlerinle kuvvetli çek. Aksi halde kollar patenaj yapar. Bu da iyi birşey değildir, ilerlemeni yavaşlatır. Bunu geliştirmek için karada lastik çekme çalışması yapabilirsin. Gelecekte konu ilgili bir video kanala yüklenecek.

 

Ayrıca, sol elinin sudan çıktığı nokta ile sağ elinin sudan çıktığı nokta aynı değil. Buna dikkak et. Sağ elin doğru yerden çıkıyor ancak sol elin birkaç santim erken çıkıyor. Bunu düzeltmelisin.

 

Bir de öne uzanan kolun eli suya girer girmez çekiş başlamaz. Su içinde uzanmalı, ondan sonra çekişe başlamalısın.

 

Son olarak, kanaldaki kol tekniği ile ilgili mevcut videoları ve gelecekte yayınlanacak olan yeni videoları dikkatli takip etmen gerektiğini hatırlatmak isterim.

 

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

 

İyi Seyirler



3