Blog

Cimnastik ( Jimnastik ) Kursu

Öncelikle bir hususa dikkatinizi çekmemize müsaade ediniz;

Halk arasında yaygın olarak kullanılan ‘ Jimnastik ‘ kelimesinin doğru kullanımı aslında ‘Cimnastik’ olmalıdır. Örneğin cümle içinde kullanılırken ‘ jimnastik kursu ‘ yerine ‘ cimnastik kursu ‘ demek daha doğru olacaktır. İnternet üzerinden jimnastik daha doğrusu cimnastik ile alakalı birden fazla kurs arayışı içindeyseniz, arama motoru satırına ‘ Jimnastik Kursları ‘ yazmak yerine ‘ Cimnastik Kursları ‘  yazmak daha çok bilgiye erişmenizi sağlayacaktır.

Jimnastik daha doğrusu Cimnastik branşı spor bilimi dünyasında tüm sporların anası olarak kabul görmektedir. Her spor dalında esneklik, koordinasyon, kuvvet, hız vb. meziyetler mutlaka gereklidir ve ¨Ağaç Yaş İken Eğilir¨ söylemi, sportif eğitiminde erken yaşta jimnastik kursu daha doğrusu cimnastik kursuna başlanmasının önemine vurgu yapmaktadır.

3 yaşından itibaren jimnastik doğru yazılışı ile; cimnastik temel eğitimi ile tanışan bir çocuk, ileriki yaşlarında denemek isteyeceği tüm branşlara daha çabuk uyum sağlayacaktır. Henüz esnekliğini kaybetmemiş bir sporcu adayı jimnastik doğru yazımı ile cimnastik dalında üst seviye bir sporcu olabilir. Zira cimnastik hatalı yazım ile jimnastik demek en önce esneklik demektir ve gecikmiş yaşlarında bir çocuğun jimnastikçi yani cimnastikçi olması imkansızdır. Ebeveynler unutmamalıdır ki; her spor dalının bir başlangıç yaşı vardır ve -jimnastik- cimnastik ilk sırada gelir. 3-5 yaşlarında cimnastik kurslarında eğitim almış bir çocuk 6 yaşında yüzmeye başladığında elde edeceği başarı gözle görülür oranda artacaktır.

İnsan organizması hareket için yaratılmıştır! Çocuğunuzun gelecekte hangi spor dalı ile uğraşmasını istemeniz en doğal hakkınızdır ancak bu konuda son sözü çocuğunuz söyleyecektir. Çünkü bir insanın hangi tür aktiviteye yeteneği varsa, o aktivite üzerinde ilgisi artacaktır. Burada anahtar kelime ¨yetenek¨ dir. Yetenek tespiti ise spor insanları tarafından bilimsel yöntemlerle yapılır. İş böyle olunca çocuğunuz büyüme çağında iken bedensel gelişimini olumsuz etkileyecek ağır branşlara yönlendirilmemelidir. Onların esnekliğine esneklik katacak, zihinsel gelişimine katma değer sağlayacak, sinir-kas koordinasyonunu artıracak olan temel jimnastik sporu ile tanıştırılmalıdır. Jimnastik sporu ile uğraşmış atletlerin fiziksel yapılarına dikkatli bakarsanız, Jimnastik sporunun ne kadar cazip olduğunu anlayabilirsiniz. Dünya genelinde bilinçli aileler çocuklarını ilk olarak Jimnastik, yüzme gibi bireysel sporlara daha sonraki yaşlarında da çocuğun yeteneği ve isteği doğrultusunda takım sporlarına yönlendirmektedirler. Ama önce Jimnastik!

Çocuğunuzu göndereceğiniz Jimnastik kursu aynı zamanda yetenek belirleme merkezi olarak görev yapmalıdır. Jimnastik kurslarındaki çocuklar temel eğitimlerini tamamladıktan sonra bu sporun alt dallarına yönlendirilmelidirler. Bazı sporcular ritmik Jimnastik, bazı sporcular ise artistik jimnastik alanında uzmanlaşmak isteyecektir. Bu konuda jimnastik kursundaki eğitmenler ile temasta kalınması önemlidir. Jimnastik kursunun eğitmenleri yönlendirme görevlerinin yanı sıra birer rol model de olacaklardır. Bu sebeple çocuğunuza jimnastik kursu araştırırken, eğitmenlerin insani yönlerine de dikkat etmelisiniz.

Sportif başarı, mesleki ahlak ile taçlandırılmalıdır.



18