Blog

Artistik Cimnastik ( jimnastik )

Cimnastik ( jimnastik ) sporunu yaparken aynı zamanda estetik görünüm kazanmak istiyorsanız siz de artistik cimnastik ( jimnastik ) dalında kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Artistik cimnastik ( jimnastik ) ile yaptığınız sporun bedeninizi sağlıklı bir yapıya ulaştırmanızın yanında uzmanlık isteyen alanda da başarı sağlamanızı sağlayacaktır.

Spor yapmanın yanında kendinizi göstermek ve bununla birlikte bir de ilgi çekmek istiyorsanız artistik cimnastik ( jimnastik ) sporunda kendinizi geliştirmelisiniz. Artistik cimnastikte ( jimnastikte ) yapmanız gerekenler doğru bir duruş temiz hareketler ve müzik ile eşsiz bir uyum olurken bunu en doğru şekilde yapan sporcular artistik cimnastikte ( jimnastikte ) iyi olmaktadır. Spor içerisinde iyi olduğunuzu kanıtlamak için artistik cimnastik ( jimnastik ) müsabakalarına katılmalı ve kendinizi en iyi şekilde göstermelisiniz.

Artistik kulvarda yarışmalar yapılırken bu yarışmalara katılan kişilerin kulvarları ayrılırken yaş ve cinsiyete göre ayrımlar yapılabilmektedir. Bu alanda 3-5 yaş arası çocuklar 6-10 yaş arası, 10- 15 yaş arası olabilecek gibi belli yaş aralıklarında farklılıklar yaratılmaktadır. Bu kulvarlar genel olarak yaş aralıklarına göre belirlenirken olimpik müsabakalar için daha genel tanımlar kullanılmaktadır. Gençler ya da otuz yaş üstü artistik cimnastik ( jimnastik ) gibi kulvarlarda yarışlar düzenlenmektedir.

Hayatınız boyunca cimnastik ( jimnastik ) ile uğrastığınızda kaslarınızın çok daha güçlü sağlam ve dayanıklı olduğunu ileriki yaşlarda spor ile uğraşmayan insanlar ile kendinizi karşılaştırdığınızda anlarsınız. Artistik cimnastik ( jimnastik ) ise siz harika bir duruş kazandıracaktır.



16