Blog

Antrenmanda Devamlılık

Sualtı hokeyi müsabakalarında çalışan kas grupları insan vücudunun günlük hayatta kullandığı kas gruplarından çok farklıdır. Palet yardımı ile yüzüldüğü ve nefes tutulduğu için diğer bir çok spor branşına göre öğrenme süresi uzun ve meşakkatlidir.
Zamana yayılan bu öğrenme süreci içerisindeki müsabaka katılımının önemi kadar, müsabaka öncesi ve sonrası yapılan antrenmanlara katılım ve antrenmanlardaki hareketlilik çok önemlidir. Antrenmana katılan bir sporcu yapılan hareketlerde kendi performansını arttırmak için öncelikle psikolojik yapısını güçlendirmeli sonrada fiziksel olarak kendini antrenmana hazırlamalı ve antrenman içinde de bu doğrultuda hareket etmelidir.
Antrenmanlara devamlılıktan ödün verildiği ve antrenmanlar aksadığı sürece sporcu gruptaki genel öğrenme seviyesinde geri kalır. Bir süre sonra gruptaki diğer arkadaşlarıyla arasında ciddi farklar oluşmaya başlar. Bunun sonucunda sporcu ne yazık ki gruptan kopar ve sporu bırakmaya kadar giden bir gerileme döneminin içine girer!
Antrenmana devamlılık sağlayan sporcudaki istikrarlı gelişme müsabakalara katılım ile birleştiği zaman sporcudaki öğrenme ivmesi maksimum seviyeye çıkana kadar yükselmeye ve bu yükselmeye bağlı olarak sporcunun oyundan zevk alması ve oyuna olan ilgisini arttırır. Bu etkenler antrenman devamsızlığı yapan grubun her zaman bir-sıfır önüne geçmesini sağlar.
Barbaros GÖRKEY



87