Blog

Aletli Cimnastik ( jimnastik )

Her insanın bir spor ile uğraşması gerektiği uzmanlar tarafından her seferinde söylenirken cimnastik ( jimnastik ) çocuklar için ve yetişkinler için uygun spor dallarından biri olmaktadır. Yetişkinler genelde cimnastik ( jimnastik ) sporunda çok fazla esneme hareketi olması nedeni ile sağlıklarını tehdit ettiğini düşünselerde bu spor ile küçük yaşlardan itibaren iç içe olan kişiler esnek kalır ve her yaşta bu spor ile ilgilenebilmektedir.

Aletli cimnastik ( jimnastik )  denildiğinde ağır ya da kişileri zorlayabilecek hareketlerin yapılabileceği sabit ya da hareketli aletler kullanılabilmektedir. Cimnastik ( jimnastik ) için kullanılan aletler arasında kulplu beygir en çok bilinenler arasında olurken genel olarak erkek cimnastikçiler ( jimnastikçiler ) tarafından kullanılmaktadır.

Kulplu beygir denilen alet tahta bir parça olurken yerden yükselte bulunan bu tahtanın üzerinde iki adet de kulp bulunmaktadır. Kulplar sayesinde cimnastikçi ( jimnastikçi ) ellerini kullanarak yerde yaptıkları hareketlerden daha farklı estetik hareketler yapılabilmektedir. Bu aletin kullanılması için elbette kol gücünün daha kuvvetli olması ve vücudunun taşınabilmesi gerekmektedir.

Cimnastik ( jimnastik ) yapan insanlar bu alanda kendilerini geliştirirken ilgileri doğrultusunda aletli cimnastik ( jimnastik ) yapmaya da başlayabilmektedir. Aletli cimnastikler ( jimnastikler ) kullanımları nedeni ile kol gücünü öncelikli hale getirirken kadınlar için atlama masası ile yapılan hareketler aletli cimnastikte ( jimnastikte ) yerini almaktadır.



28