Blog

Yüzmenin Faydaları

Gövdemizin Duruşunu Geliştirir

Birçoğumuz bilgisayar karşısında çok zaman geçiriyoruz, bu da omuzlarımızın düşmesine ve kamburumuzun çıkmasına sebep oluyor. Yüzme sayesinde core bölgesi yani karın ve bel bölgesi kasları güçlendiğinden daha iyi bir duruş elde ederiz.

İyi bir duruş neden önemlidir?

  • İyi bir duruşa sahipseniz; suda daha gergin durarak, yüzme esnasında sürtünmeyi en aza indirgeyebilirsiniz.
  • İyi bir duruşa sahipseniz; tüm yüzme tekniklerini daha iyi uygularsınız.

Nefes Almamızı Geliştirir

Yüzerken doğru zamanda ve net bir şekilde nefes almak çok önemlidir. Yüzme sayesinde akciğer kapasitemiz gelişir ve daha hacimli oksijen alımı gerçekleşir.

Kaslarımızın Gücünü ve Dayanıklılığını Artırır

Yüzme, çok tekrardan ibaret bir spordur ve bu sayede kaslarımızın sağlamlığı artar. Su, havadan daha yoğun olduğundan yüksek direnç, kasların kuvvetlenmesine yardımcı olur. Yüzme sayesinde spor salonunda yapılan egzersize eşdeğer bir aktivite yapmış oluruz. Üstelik sadece su direncini kullandığımız için de sakatlanma riski yoktur.

Kalp Atım Hızını ve Darbe Stresini Azaltır 

Yüzme, kalbin kan pompalama kapasitesini artıran mükemmel kardiyovasküler bir faaliyettir. Yani yüzmek, kalp ve damar dostu bir etkinliktir.

Tüm Vücudu Çalıştırır

Yüzme, neredeyse tüm kas gruplarımızı meşgul ettiği için vücudumuzun tamamını çalıştıran ender sporlardan biridir.

Stresi Azaltır 

Su; toprak gibidir. Suyun hidrodinamik etkisi sayesinde vücudunuzdaki negatif elektrikten kurtulursunuz. Yüzme, huzurlu ve rahatlatıcı bir egzersiz şekli olduğu için stresi hafifletmeye yardımcı olur. İşyerinde geçireceğiniz yoğun bir günün ardından bir saat kadar yüzmek, sizi yenilenmiş ve enerjik hissettirir.

 

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler..



5