Blog

Türkiyede ve Dünyada Cimnastiğin Yeri

Cimnastik ülkemizde küçük yaşlardan itibaren tercih edilen sporlardan biri olurken bu sporda ülkemizi temsil eden iyi sporcular bulunmaktadır. Cimnastik ( jimnastik ) sporunda vücudun tamamen esnemesi ve kasların tam esnek olması gerekmektedir.

Jimnastik ( Cimnastik ) sporunda esneklik kazanmak için bazı evrelerden vücudun geçmesi gerekirken bu aşamalara küçük yaşlardan itibaren başlayan kişiler daha başarılı olabilmektedir. Kolların, bacakların ve cimnastik sporu için bel bölgesinin de yeterince esnek olması gerekmektedir. Esneklik kasların açılmasını ve daha sağlıklı olmasını sağlarken eklemlerinde olduğundan daha sağlıklı olmasını gerektirmektedir.

Türkiye de cimnastik ( jimnastik ) sporu ile ilgilinen kişiler eklemlerinin de esnemesi için farklı hareketleri yapmaları gerekmektedir. Bel esnekliği, kol ve bacak eklemlerinin esnekliğinin sağlanması için her gün farklı aşamalarda spor yapılması gerekirken tam olarak bu spor ile ilgilendiğinizde siz de fark edeceksiniz ki tüm eklemlerin ile tam esnek bir halde olacaksınız.

Dünya da cimnastik dendiğinde akla pekin, uzak doğu gibi ülkeler gelirken ülkemizdeki sporcularda bu alanda kendilerini gösterebilmektedir. Cimnastik sporun içerisinde yer alan sporcular kendilerini her zaman geliştirmek isterken farklı spor dallarından da faydalanmaktadır. Özellikle jimnastik sporuna yardımcı olan plates sporu kadın erkek herkes taradından yapılabilmektedir.



9