Blog

Temel Cimnastik

Cimnastik hareketleri içerisinde herkesin bildiği bazı temel hareketler bulunmaktadır. Bunlar arasında basamak üzerinde step hareketi, kolların bacaklara doğru esneme hareketi ve beli daire şeklinde çevirme hareketi bulunurken bunlar cimnastiğin temelini oluşturmaktadır. Evde genel olarak bayanların yapmak istediği bu hareketler cimnastik sporu içerisinde temel cimnastik olarak bilinirken bu hareketlerin her yaşta olan insan tarafından yapılabiliyor olması cimnastiğin ortak sporlardan biri olduğunu göstermektedir.

Temel cimnastik üzerinde uzmanlaşan sporcular bu hareketlerin basit olmasının gelişi güzel yapılmasını doğru bulmazken mutlaka eğitmenler tarafından destek alınması gerekmektedir. Temel cimnastik hareketleri sadece cimnastiğa başlangıç düzeyinde olanların uğraşması gerekenler arasında yer almazken bu hareketler vücudun ısınması ve spora başlangıç sağlamaktadır.

Küçük yaşlardan itibaren temel cimnastik eğitimi alan kişilerin kemik yapısı ve iskelet sistemi çok daha güçlü bir orantıda bulunurken bu spor için uygun başlama yaşı olarak üç öngörülmektedir. Yetişkin kişiler cimnastik sporu ile ilgilenmenin doğru bir tercih olmadığını düşünseler de cimnastik sporunun içerisinde tehlikeli dalların dışında kalan temel hareketleri yapmanızda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Temel cimnastik hareketleri risk içermezken kas yapınızı da her zaman desteklemektedir. Bu nedenle kaç yaşında olursanız olun temel cimnastik hareketlerini yapabilirsiniz.



7