Blog

Sualtı Hokeyinde Turnuvalara Katılımın Oyunculardaki Etkisi

Sualtı Hokeyi oyunu futbol, basketbol vb. sporlar gibi halkın çoğunluğunun basit seviyede bile olsa oynadığı, oynamasa bile fikir sahibi olduğu bir spor olmadığı için eğitimi ve verilen eğitimin sporcular tarafından benimsenerek oyun sırasında kullanılması uzun sürer.

Sualtı Hokeyinde müsabakalara katılım ne kadar fazla olursa, sporcunun öğrendiklerini oyuna aktarabilmesi ve yaptığı olumlu ya da olumsuz hareketlerin sonuçlarının sporcu tarafından görülmesi o kadar kolaylaşır.
Sayısal olarak örneklendirecek olursak; bir sporcu ortalama 6 ayda geliştirebileceği becerilerini 4 günlük bir turnuvada kazanabilir. Bunun en somut örneklerini aynı zaman diliminde sualtı hokeyine başlamış aktif olarak her turnuvaya katılan bir sporcu ile turnuvalara katılmayan sporcunun arasındaki farklara bakarak anlayabiliriz. Ne derler bilirsiniz; En iyi antrenman maçtır.
Ayrıca turnuvalara katılan sporcularda takım ruhu, bencillikten uzaklaşma, paylaşma ve yetinme duyguları gelişim gösterir. Turnuvalarda arkadaşları ile geçirdikleri zaman ile doğru orantıda paylaştıkları bilgi ve özel hayatları onları sosyalleştirir.
Sualtı Hokeyi gibi uzun süreli turnuvaları yapılan takım sporları, sporcularda öncelikle kendisini daha sonra da etrafındaki insanları olumlu yönde etkileyecek ve toplumda aktif ve katılımcı birer birey olmaları konusunda kendilerini geliştirecek bir ortam sağlar.
Barbaros Görkey



155