Blog

Sualtı Hokeyi Antrenmanlarında Malzemenin Etkisi

Sualtı Hokeyi müsabakalarında kullanılan puck(top), eldiven ve stick(sopa) antrenmanlarda da elzemdir. Sualtı hokeyi antrenmanlarında puck kullanımı müsabakadaki puck hakimiyetini artırır. Bu gelişim tekrar sayılarına bağlı olarak artar ve sporcunun müsabakalardaki puck hakimiyetine olumlu etki gösterir.  Sualtı Hokeyi antrenmanlarında her sporcu için bir puck tedarik edemeyen spor kulüplerindeki sporcuların, mevcut sınırlı sayıdaki pucklarla idare etmesi için antrenman drilleri değiştirilir ve maalesef sporcunun verimliliği azalır. Her sporcu kendi puckı ile antrenman yapar ve puckla oynama zamanı artar ise hem hatalarını görmesi hemde antrenörün sporcunun kabiliyetlerini keşfetmesi kolaylaşır.

Sualtı Hokeyinde eldiven kullanımı da puck kadar önemlidir. Özel koruyucu eldiven yerine sıradan bir eldiven kullanılırsa ya stick hakimiyeti zayıflar ya da sporcunun eldiveni darbelere açık hale gelir. Bu da sporcunun sağlına tehlike oluşturur. İki durumda da sporcu verimden düşer ve antrenmanlarda istenen düzeye çıkamaz.

Ayrıca çoğu antrenör dikkat etmese bile antrenman sırasında sporcuların bir diğer malzemesi de “su” dur. Eğer ki; her sporcu antrenman sırasında farkına varmadan kaybettiği suyu devamlı takviye ediyorsa % 10-20 oranında performans artışı gözlenebilir.

Yazıda sözü edilen sebeplerden dolayı antrenmanlara tam donanımlı gelmeyen sporcular ve mensubu oldukları sualtı hokeyi kulübü her zaman diğerlerinden 1-0 geride başlarlar!

Barbaros Görkey



107