Blog

Profesyonel Cimnastikçilerin Antrenman Programları

Sporcuların genel olarak kolay bir hayatı olduğu düşüncesi olsa da bunun öyle olmadığı sporcular ve antronörler tarafından bilinmektedir. Sporcular yaşantılarını ve hayatlarını artık yaptıkları spora göre ayarladıkları için beslenmelerinden günlük düzenlerine kadar herşeyide sınırlı ve kısıtlı davranmak zorundadırlar. Akşam saatlerinde uykunun alınması nedeni ile geç saatlere kadar dışarıda kalmanın mümkün olmadığı gibi sabah erken kalkarak antrenmanın da yapılması gerekmektedir.


Jimnastik
sporu ile ilgilenen sporcular vücutlarının daima esnek olması için her gün antrenman yapmak zorunda olurken bunu sabah saatlerinde yaptıklarında biyolojik saatleri daha iyi sonuçlar vermektedir. Jimnastik sorunun içerisinde kasların çalışması, eklemlerin esnemesi gerekli olan bir ön hazırlıkken cimnastikcilerin antronörleri bunun için özel hazırlıklar yapmakta ve beslenme programlarını da sporcular için özel olarak oluşturmaktadır.


Antrenman esnasında iyi bir şekilde odaklanmak için klasik müzik ve farklı kategorilerde müzikler tercih edilirken elbette bu sporculara göre değişkenlik göstermektedir. Sporcuların antrenman düzenlerinde gerekli olan prensip her gün planlı bir yaşama sahip olurken spontane bir iş için zaman ayırılamamaktadır. Bu nedenle sporcular genç yaşlarda ya da çocuk yaşlarda olduğunda plan ve antrenmanlar konusunda sorunlar oluşabilmektedir.



3