Blog

Olimpiyat ve Cimnastik

Profesyonel olarak spor yapanların amaçları arasında olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek ve birincilikle ülkemize dönmek olmaktadır. Olimpiyatlarda sporcular en iyi performanslarını sergilerken yarışmalarda kendi dallarında en iyi olmak için çalışmalara en az bir sene öncesinde başlamaktadır. Cimnastik sporu vücudun her zaman esnek olmasını, dinç olmasını sağlarken olimpiyat için hazırlık safhasında bulunan kişilerin her gün spor yapması gerekmektedir.

Olimpiyatlarda cimnastik dalında hangi alanda yarışıyorsanız kendinizi bu alanda hazırlamalısınız. Aletli cimnastik için olimpiyata hazırlanan sporcular vücutlarını kaslarını geliştirmenin yanında güçlü olmaları için beslenmelerine de dikkat etmektedir. Aletli cimnastik kendi içerisinde kol ya da bacakların güçlenmesine yönelik olurken yapılan hareketlerin doğru bir görüntü oluşturması için kas yapınızın güçlenmesi ve yaptığınız harektlerde her gün düzenli olarak çalışmalarda bulunmanız gerekmektedir.

Cimnastik sporunda olimpiyatlar için hazırlanan dallardan biri artistik cimnastik olurken çalışmalar da sadece fiziksel bir güç değil tam anlamı ile bir bütünlük olması gerekmektedir. Olimpiyat yarışlarında cimnastik sporunu tercih edenler juri karşısında yeteneklerini göserirken belli bir süre ve hareketler esas alınarak puanlama yapılmaktadır. Tamamen profesyonel kişiler tarafından puanlanan sporcular olimpiyatlarda birinci gelmek için tüm yeteneklerini göstermenin yanında çalışmaları ile de bunu desteklemelidir.



6