Blog

Küçük Yaşta Cimnastiğe Başlamanın Faydaları

Sporla ilgilemek her yaşta insanların sağlıklı ve dinç olmasını sağlarken küçük yaşlardan itibaren yapılan sporlar beden hareketlerinin daha esnek ve kasların kuvvetli olmasını sağlamaktadır. Küçük yaşlardan itibaren spor yapan insanların kemikleri daha kuvvetli olurken bazı spor dallarında bu kas ve kemik yoğunluğunu arttırmaktadır.


Jimnastik sporu ile iç içe olan insanların kasları kuvvetlenirken eklemlerinde daha esnek ve güçlü olması sağlanmaktadır. Küçük yaşlarda yapılan jimnastik sporu ise eklemler üzerinde olumlu bir etkiye sahipken jimnastik sporuna üç yaşından itibaren başlanabilmektedir. Okul öncesi dönemde spor ile tanışan çocukların fiziksel gelişimlerinin yanında sosyal gelişimleri de daha iyi şekilde gelişmektedir. Erken yaşta yaşıtları ile tanışan çocuklar sosyal çevrelerinde kendilerini daha iyi ifade edebilmektedir.


Erken yaşta jimnastik sporuna başlayan çocuklar günümüzün hastalıkları arasında bulunan hiperaktivite ve odaklanma sorunu gibi rahatsızlıklar yaşamazken enerjilerini doğru şekilde dışarıya vurmanın en doğru yolu ile tanışmış olmaktadır. Çocuklar hakkında genel olarak okul çağı denilen 6 yaşına kadar bekleselerde çocukların 3 yaşından itibaren spor ve diğer konularda yaşıtları ile sosyalleşmeleri uzmanlar tarafından önerilmektedir. Jimnastik sporu yapılan hareketler nedeni ile çocuklar tarafından eğlenceli bulunurken bu hareketlerin toplu olarak çocuklar tarafından yapılması sosyalleşmede cimnastiğin faydalarından biri olmaktadır.



1