Blog

Ferhat Topaloğlu

Kanalımızda yakalama, yarı yakalama ve kovalama kol tekniği ile ilgili videolar mevcut. Tekrar tekrar izlenmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Gelelim Ferhat arkadaşımızın kol tekniği ile ilgili yüzme videosunu analiz etmeye;

Ferhat, nefes almadığın zaman diliminde yarı yakalama kol tekniğini uygulama çabanı görebiliyorum. Ancak nefes aldığın zaman diliminde bu sistem bozulup, kovalama kola dönüyor. Bunun sebebi; nefes alırken çapraz kolun suya gömülmesidir. Neden gömülür? Çünkü; nefes aldığın taraftaki kolun sudan dışarı çıkıp yukarı kalktığında, vücut nispeten suya batar. Bu batışı engellemek için diğer kol ile suya baskı uygulama ihtiyacı hissederiz. Bu baskıyı geciktirmek zorundasın ki; yarı yakalama teknikte yüzebilesin. Madem kol ile gerekli desteği sağlayamayacağız o zaman bunu düzeltmek için iyi ayak vurman gerektiğini hatırlatmak isterim. Şayet iyi ayak vurarak hızını artırabilirsen, uzanmış olan kolu suya bastırmak zorunda kalmayacak ve böylece uzanarak yani yarı yakalama kol yaparak yüzebileceksin.

Videoda dikkatli izlersek görülebilir; Yüzümüz su içindeyken kolların uyumu çok iyi. Adeta eller birbirlerini sobeleyecek kadar yaklaşıyorlar. Ama nefes aldığımız zaman, dikkat edin önde beklemesi gereken el çok erken suya gömülüyor, gelecek olan eli beklemiyor.

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler



2