Blog

Cimnastikte / Jimnastikte Yer Hareketleri

Cimnastik / Jimnastik yaparken ilk amaç kasların yeterince esnemesi ve her eklemin sağlıklı olması olurken bu sporda yapılan yer hareketleri başlangıç seviyesinde de yapılabilmektedir. Jimnastik / Cimnastik yer hareketlerinde bacakların tam esnek olması amaçlanırken her derste bir kademe sporcunun kendini zorlaması gerekmektedir.

Profesyonel olarak bu alanda bulunmak isteyen her sporcu jimnastik / cimnastik yer hareketlerinin tamamını yapması gerekirken basta bacakların ön ve arkada düz bir şekilde durması, bacakların her türlü esneklik için kasların geliştirmesi gerekmektedir. Kasların esnemesi ve bacaklarınızın normalde yapamayacağınız hareketleri de yapabilmesi için kasların zorlanarak güçlenmesi gerekmektedir. Her derste bacaklarınızı bir kademe güçlendirirken bu spor içerisinde beslenmede son derece önemli olmaktadır.

Yer hareketlerini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı pozisyonlar bulunmaktadır. Bel ve omurganızı tehlikeye atacak hareketlerden her zaman kaçınarak kendinizi doğru bir şekilde bu hareketleri öğrenebileceğiniz eğitmenlerin olduğu özel kurslara gitmelisiniz. Özel kurslarda sizlere birer eğitmen eşlik ederken her zaman doğru hareketleri yapmanız ve sağlınızı tehlikeye atmanız engellenmektedir. Bu nedenle ev de kendi bildiğiniz şekilde jimnastik yapmaktansa mutlaka bir kursa giderek doğru yer hareketlerini öğrenmeli ve devamında doğru öğrendiğiniz hareketleri uygulamalısınız.



8