Blog

Cimnastikte Esneme Çalışmaları

Spor ile iç içe olan insanlar fiziksel açıdan her zaman dinç bir vucüda sahip olurken esnek olmaları nedeni ile günlük yaşantılarında daha hareketli ve enerjik olmaktadır. Eklemlerin sağlıklı olması günümüzde sadece spor ile mümkün olurken cimnastikteki esneme hareketleri sayesinde her yaşta insanın vücudu daha dinç ve sağlıklı olmaktadır.

Cimnastik yaparak vücudun tam bir esneklik kazanması mümkün olurken sporun içerisinde bunun aşamaları bulunmaktadır. Cimnastik içerisinde esneme hareketleri kol ve bacakların esnemesi ile başlarken ilerleyen zamanlarda bel bölgesinin de esnemesi ve omurganın da günümüz hastalıkları arasında bulunan fıtık gibi omurga hastalıklarından uzak durulması sağlanmaktadır.

Esneme çalışmaları kişilerin yaşları, cinsiyetleri ve cimnastik alanındaki uzmanlıklarına göre farklılık gösterirken her sağlıklı insanın cimnastikte kol ve bacak esnekliğini kazanması gerekmektedir. Kolların eklemlerden tam yukarı, aşağı, ön ve arkaya gitmesi gerekmektedir. Bu hareket ileri yaşlar için bir ön hazırlık olurken eklemlerin esnek olması her yaşta kişilerin günlük hayatlarının kolaylaşmasını sağlamaktadır.

Cimnastik yaparken esneme hareketlerini haftanın en az 3 günü yapmanız gerekirken bu hareketler için günde bir saatinizi ayırmalı ve her zaman vücudunuzu esneme hareketleri yapmadan önce ısıtmanız gerekmektedir. Yürüyüş bandında geçireceğiniz yirmi dakika esneme hareketleri için iyi bir ön hazırlık olmaktadır.



2