Blog

Cimnastikte Beslenmenin Önemi

Spor yaparken sağlığınızın fiziksel görünümünüzün yanında içsel olarak da sağlanmasını istiyorsanız beslenmenize dikkat etmeli hatta diyetisyende destek alarak doğru beslenmeyi öğrenmelisiniz. Cimnastik sporunda yer aldığınızda önemli olan kaslarınızın güçlenmesi ve her zaman eklemlerinizin yeterince esnek olması gerekmektedir. Bu nedenle siz de yaptığınız hareketlerin dışında yeterince esnek olmak ve sporun zor hareketlerinde yeterli olmak istiyorsanız beslenmenizi düzene oturtmalısınız.

Beslenme spor dallarının hepsinde önemli olurken cimnastik için de proteinli besinler, vitaminlerin direkt olarak meyve ve sebzelerden alınması gerekmektedir. Cimnastik yapan kişiler beslenmelerine dikkat ederken gün içinde en az 3 ana öğün ve 3 de ara öğün tüketilmesi gerekmektedir. Ara öğünlerin sayısı ne kadar artarsa beslenmeniz daha doğru bir raya girerken beslenmenizde öğünlerin sayısını azaltmak hiçbir zaman doğru bir davranış olmamaktadır.

Cimnastik yapan kişilerin vucütlarındaki yağ, kas oranlarına da dikkat etmeleri gerektiği için sağlıksız olarak bilinen katı yağlar ya da cips, bisküvi gibi hazır gıdalarda bulunan yağlar hiçbir zaman sporcular tarafından tercih edilmemelidir. Ayrıca cimnastikte doğru hareketlerin en düzgün bir şekilde yapılabilmesi için gün içinde tükettiğimiz her şeye dikkat etmemiz gerekmektedir. Gazlı şekerli içecekler de bu nedenle cimnastik sporu ile uğrasan herkesin uzak durması gereken beslenme şekillerinden olmaktadır.  



4