Blog

Cimnastikçi Velisi Olmanın Zorlukları

Küçük yaşlarda başlanan sporlar vücut sağlığının uzun süre iyi olmasını sağlarken bunu devam ettirmek küçük yaşlardaki bireylerin isteklerinin yanında velilerinde bu konuda özverili olmaları gerekmektedir. Cimnastik sporu ile ilgilinen çocukların velileri her zaman dakik olmanın yanında çocuklarına da gerektiğinden daha fazla ilgi gösterilmelidir.

Cimnastikçi velisi olmanın zorlukları arasında çocuk yaşta başlanan spora yeterli vaktin ayrılmasının yanında dersler için de yeterli vaktin kalması olmalıdır. Çocuklar okul öncesinde spor ile ilgilenirken vakit konusunda sorun yaşamazken okula başlamaları ile bu vaktin çoğunluğunu okul almaktadır. Okul hayatı içerisinde haftanın beş günü derslerin olması spora sadece hafta sonları vakit ayrılmasını gerektirirken veliler bu konuda kendi zamanlarından da çocukları için fedakarlık etmektedir.

Velilerin çocuklarını doğru bir şekilde spor ile buluşturması çocuk yaşta başlarken bunu aile içerisinde görmeleri de gerekmektedir. Çocukların anne babalarından yaşam tarzı olarak sporu benimsemeleri mutlaka bir spor dalına yönelmelerini sağlarken cimnastik sporunda çocukların başta kas ve eklem olmak üzere tüm iskelet yapılarını da güçlendirmeleri sağlanmaktadır. Cimnastikci velisi olunduğunda yaz kış bu spora devam edilmesini sağlamak sağlık açısından özellikle üst solunu yollarından da çocukların doğru bir şekilde korunması gerekmektedir.



13