Blog

Cimnastik ve Bale İlişkisi

Spor ile uğraşan herkesin kas yapısı diğerlerine göre daha kuvvetli ve sağlam olurken cimnastik kas yapısının sağlamlığının yanında denge ve konsantrasyon özelliği de insanlara vermektedir. Dengenizi geliştirmek istiyorsanız mutlaka cimnastik sporu ile ilgilenmeniz gerekirken bale yapan kişilerin de uzmanlıkları arasında mutlaka cimnastik bulunmalıdır. Cimnastik yaparken sadece kaslarınızı geliştirmekle kalmayıp iskelet sisteminizi de sağlamlaştırırken izlemesi keyifli olan sanatlar arasında bulunan bale için de önemli bir spor olmaktadır.

Bale yapan kişilerde aranan özellikler arasında öncelikle formuna dikkat etmesi, müthiş bir dengeye sahip olması ve kaslarının sıkı bir halde olması gerekirken bunu tek bir spor dalında bulabilirsiniz. Dengenizi sağlamanızı sağlayan cimnastik sporunda kasların tam olarak esnetilmesi ve bu hareketler içerisinde her zaman senkronize olmak için doğru duruş ve kontroller sağlanmaktadır. Cimnastik sporunda başarı sağlamanız iyi bir balerin ya da balet olmanızı sağlarken cimnastikte ileri seviyelere gelmeniz duruşlarınızın düzelmesi, yürüyüşlerinizin iskeletinize uygun bir şekilde gerçekleşmesini sağlarken bale için cimnastik zorunlu sporlar arasında yer almaktadır.

Cimnastik sporuna başlamak bale için uygun bir spor olurken genel olarak okul öncesi olarak bilinen üç ila beş yaş arası cimnastik ve bale için uygun yaş aralığı olmaktadır. Cimnastik sporuna başlayan çocukların vücut esnekliği ve yatkınlıklarına göre baleye yönlendirilmesi de genel olarak sağlanmaktadır.



25