Blog

Cimnastik Sakatlıkları ve Tedavi

Spor yaparken beklenmedik kazalar sonucunda kas ve eklem yaralanmaları yaşanmaktadır. Bu kazaları önlemek için öncelikle spor yapan kişilerin iyi bir eğitim alması ve uygulama esnasında bulundukları mekanı ve özellikleri iyi bir şekilde tanıması gerekmektedir. Cimnastik sporu ile ilgilenen kişilerde genel olarak kas spazmları ve kas ağrıları oluşurken bunların önlenmesi için vücudun tamamen esnemesi gerekmektedir. Cimnastiğe başlarken vücudun tamamen esnemesi spor esnasında yaşanacak sakatlıkları önlerken her spor için de bu durum geçerli olmaktadır.
Cimnastik yaparken kas spazmlarında kaynaklı sakatlık yaşayan sporcuların tedavi edilmesi için soğuk kompleks yapılması öncelikli olurken sıcak müdahalede spazm yaşanan bölgenin gevşemesi için birkaç masaj yöntemi de kullanılmaktadır. Cimnastik yapan kişiler eklemlerini de oldukça sık kullanmakta ve esnek tutmakta oldukları için eklem bölgelerinde de sakatlıklar yaşanması oldukça sık olmaktadır. Ayak bileklerinde yaşanan burkulmalar temel seviyede cimnastik yapan kişilere kadar yaşanabilirken burkulmalarda yapılan tedaviler arasında bandaj ile doğru bir sargı ve gene soğuk kompleks ya da buz tedavisi olmaktadır.

Cimnastik sporunda yaşanan sakatlıklar sonrasında bu spora bir müddet ara verilmesi gerekirken sakatlığın tamamen sonlanması ve bedensel başka bir ağrı ve engelin bulunmaması gerekmektedir. Sakatlıkların tamamen tedavi edilmesi ve sporcuların sağlığını tamamen kazanması sonrasında spora devam etmeleri önerilmektedir.



19