Blog

Cimnastik Minderinin Özellikleri

Küçük yaşlardan itibaren insanların yapması gereken sporlardan biri de cimnastik olmaktadır. Bu sporun içerisinde bulunan kişiler kaslarını tam anlamıyla çalıştırırken üç yaşından itibaren cimnastik sporunun içerisinde bulunabilmektedir. Uzmanlar tarafından da sağlıklı breylerin yetişmesi için insanların okul öncesi yaşlardan itibaren spor ile uğraşması ve bu anlamda bir sosyal çevre edinmesi gerekmektedir.

Cimnastik minderinin üzerinde yapılan cimnastik hareketleri kasların tam esnemesi ve hareketlerde eklemlerin tam anlamı ile gelişmesini sağlarken zeminin sert olması ile yaşanacak sakatlıkların engellenmesi için cimnastik minderinin egzersizler esnasında kullanılması gerekmektedir. Minder üzerinde yapılan hareketlerde kişiler bacaklarını ve belini tam anlamı ile korurken kasların esnemesinde yeni hareketlerin yapılması ancak cimnastik minderinin üzerinde gerçekleşebilmektedir. Bu nedenle gittiğiniz cimnastik salonlarında hareketleri yapacağınız alanlarda yerlerde bu minderlerin olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Spor salonlarında yerlerde cimnastik minderinin olması yapılan hareketlerde bir önlem olarak kullanılırken sadece cimnastik için değil diğer sporlar için de yerlerde minder olması gerekli olan önlemlerin başında yer almaktadır. Cimnastik kursları  için özel olan minderlerin kalınlıkları ve ebatlarında standartlar mevcutken bunun için en doğru bilginin Türkiye cimnastik fedarasyonu tarafından açıklanmaktadır.



4