Blog

Cimnastik mi? Jimnastik mi?

Sporun yapan insanların sağlıklı ve her zaman dinç olduğu bilinirken bunun fiziksel faydasının yanında her zaman kişiye sosyal anlamda da olumlu etkileri olmaktadır. Cimnastik sporunda ise kişiler vücutlarının tam olarak esnek olmasını sağlarken eklem ve kas ağrıları gibi sorunları da ileri yaşlarda dahi yaşamaları engellenmiş olmaktadır. Cimnastik sporu ile ilgilenen kişilerin kaslarını sürekli olarak çalıştırmaları nedeni ile dinamik olmaları günlük hayatlarına büyük bir artı kazandırmaktadır.

Cimnastik sporunu yapanların fiziksel açıdan yapıp yapamayacağı hareketler akıllarında soru işareti oluştururken cimnastik yapan kişilerin isim hakkında da akıllarında soru işareti oluşmaktadır. Cimnastik sporunu yapan kişiler bu spor ile uzmanlık derecesinde ilgileniyorsa sporun gerçek adının cimnastik olduğunu bilmektedir.

Ülkemizde kurulan cimnastik sporunu destekleme ve gerekli yarışmaları kuran fedarasyonda sporun adı cimnastik olarak kullanılırken doğrusunun da cimnastik olduğu anlaşılmaktadır. Cimnastik sporu ile ilgilenen kişilerde bu sporun adı konusunda şüphe yaşamazken yeni başlayan kişiler ise daha tereddütlü davranmaktadır. Cimnastik sporu içerisinde kendinizi doğru yolda görmek istiyorsanız cimnastik fedarasyonu tarafından açıklanan şartlara uyulması gerekmektedir. Cimnastik yaparken doğru hareketleri yaptığınızdan emin olmak için ise her zaman iyi bir eğitmene sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.



5