Blog

Cimnastik Mayoları

Yaptığınız spora göre rahat kıyafetler giymeniz spor içerisinde bulunan hareketleri daha kolay yapmanızı sağlarken bunun için genel olarak vucüda yapışan kıyafetler tercih edilmektedir. Her spor dalında kıyafetlerin engelleyici olmaması gerekirken cimnastik sporu ile uğraşan kişilerin de seçtiği spor kıyafetinin vucüda yapışması ve kişiyi asla rahatsız etmemesi gerekmektedir.

Vücudun üzerine tam oturan kıyafetlerin yanında ağırlık yapmayacak ve hafif olacka kıyafetlerinde tercih edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle mayo kumaşı olarak bilinen naylon ve esnek kumaşların sporlarda tercih edilmesi gerekmektedir. Cimnastik sporu ile ilgilinene kişiler de hareketlerini daha güzel ve doğru bir şekilde yapabilmeleri için mayolara ihtiyacı bulunmaktadır. Kadın ve erkekler için tasarlanan cimnastik mayoları bu spor için özel olarak üretilirken spor yapan insanların bu mayolar içeridine kendilerini çok daha iyi hissettikleri bilinmektedir.

Mayo kumaşı esnek, hafif ve elastan bir yapıda olurken bedeni ne olursa olsun giyen kişinin vucüduna oturmaktadır. Bu nedenle cimnastik mayolarında kişiler eklemlerini, kollarını ve bacaklarını rahat bir şekilde hareket ettirebilmektedir. Mayo kumaşları ile cimnastik sporu ile ilgilenen kişiler için isteğe göre uzun kol ve bacakları örten mayolar yapılabileceği gibi kısa ve bilinen satandartlara uygun mayolarda bu spor için kullanılabilmektedir.



1