Blog

Cimnastik Malzemeleri

Spor yaparken kasların açılması ve güçlü bir şekilde çalışması için kendi vucüt ağırlığının yanında farklı malzemelerin de kullanılması gerekmektedir. Cimnastik sporunu yapan kişilerde malzeme olarak yer için minder, denge tahtası ve kolların çalışması için halka kullanılmaktadır. İlk aşamada kol ve bacakların esnemesi kasların tam esnek hale gelmesi istenirken cimnastik yapan kişilerin aletli cimnastiğe geçmesi için en az bir saat ısınması gerekmektedir.

Isınma hareketlerinde cimnastik malzemeleri içerisinde sadece minder kullanılırken cimnastik minderinin sadece elastik malzemeden yapılması ve yerden tam bir koruma sağlanmalıdır. Yaşanacak vurma yada çarpmalarda vucüdun zarar görmemesi için minderin kalınlığı ile elastanlığının standartlara uyması gerekmektedir. Vucüt hareketlerinde, vücut ağırlığı ile yapılan hareketlerde bacakların, kolların ve eklemlerin esnemesinde minder tek başına yeterli olurken bu aşamadan sonra denge tahtasında hareket yapabilirsiniz.

Denge tahtasında hareketlerin yapılması aşaması uzmanlık isterken cimnastik hareketlerini yaparken son derece dikkatli olmanız ve başlarda aceleci olmamanız gerekmektedir. Olimpik yarışmalarda cimnastik hareketlerinin hızlı yapılmasının yanında ritmik ve temiz bir şekilde sonlandırılması gerekirken bu aşamaya gelmek için sıkı bir antrenman ve dikkatli titiz bir çalışmanın yapılması gerekmektedir. Cimnastik sporu ile ilgileniyorsanız siz de başta cimnastik hareketlerini doğru yapmanın yanında malzemelerinde doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir.



3