Blog

Cimnastik Kuralları

Günlük hayatta insanlar sürekli olarak stresli işlerin arasında bulunmaları nedeni ile mutlu olmak için spora yönelmektedir. Cimnastik sporu içinde yer alan kişiler de kendilerini mutlu hissetmek ve aynı zamanda sağlıklarına kavuşmak için cimnastik sporu ile ilgilenmektedir. Cimnastik sporu ile ilgilenen kişiler genel olarak temel hareketlerde başarılı olurken kendilerini bu spor dalında ileri seviyelere taşımak isteyen kişiler için cimnastik kurallarına uymaları gerekmektedir.

Cimnastik kuralları genel olarak insanların bedensel olarak kas yapısı ile ilgili olurken cimnastik kuralları arasında genel olarak tutturulamayan sağ ve sol tarafın senkronize hareket etmesi olmaktadır. Genelde vücut bir bütün olarak algılansa da hareketlerimizde bunu sağlamak için sağ ve sol tarafın dengede olması ve kontrolün her zaman bizde olması sağlanırken otokontrollü bir şekilde cimnastik yapılması gerekmektedir. Temek cimnastik hareketlerinde denge unsuru kendini çok fazla göstermezken ileri seviyelere gidildikçe denge ve senkronize hareketler önem kazanmaktadır.

Cimnastik sporu içerisinde ilerleyen sporcular cimnastik kurallarına göre vücutlarını hazırlarken kas kütlesinin yoğunluğu doğru hareketlerin yapılması için de her zaman gerekmektedir. Cimnastik kurallarına bedenin hazırlanması için düzenli olarak spor yapılmasının yanında beslenmenin de protein ve sebze ağırlıklı olması gerekmektedir.



15