Blog

Cimnastik ( jimnastik ) Nedir?

Vücudunuzun yeterince esnek olduğunu düşünüyorsanız siz de cimnastik ( jimnastik ) yapmak için uygun bir vücuda sahipsiniz demektir. Cimnastik ( jimnastik ) kasların esnemesi ve normal vücut hareketlerinin yapamayacağı hareketleri yapma kabiliyetidir. Aynı zamanda platesin atası olabilecek bir spor dalıdır.

Kollarınızı ve bacaklarınızı düzenli olarak hareket ettirmeniz bu spor dalında yeterli olmazken her seferinde kendi sınırlarınızın biraz üzerine çıkmanız gerekmektedir. Kaslarınızı geliştirmek için yaptığınız cimnastik ( jimnastik ) hareketleri sabit bir konumda durmanızı, kol ve bacaklarınızı belli aralıklar ile ileri geri ya da belirli ritimlerle dairesel hareketler yapmanızı gerektirmektedir. Bu spor dalında vücudunuz esneklik kazanırken fiziksel açıdan daha sağlıklı olmanız sağlanmaktadır.

Cimnastik ( jimnastik ) yapmak isteyen kişiler ya da çocuklarının bu spor dalıyla ilgili olmasını isteyenler küçük yaşlardan itibaren cimnastik ( jimnastik )  kursunda mutlaka haftada en az üç saatin ayrılması gerekmektedir. İlk zamanlarda cimnastikte  ( jimnastikte ) esnetme ağırlıklı ve aletsiz şekilde yapılan hareketler yeterli olurken düzenli olarak yapılan sporun ardından aletli cimnastik ( jimnastik ) ya da ritmik cimnastik  ( jimnastik ) gibi sporun ileri seviyelerine geçilebilmektedir.

Hareketli sporlardan daha çok sabit ve kendi vücut ağırlığınız ile bir spor yapmak istiyorsanız cimnastik ( jimnastik )  bu isteğinizi karşılayacaktır. Hareketlerin yorucu olmaması yanında daha çok bayanlara yönelik olduğu öngörülmektedir.



20