Blog

Cimnastik ( jimnastik ) Federasyonlarının Görevleri

Sporun içerisinde bulunduğunuzda bir anda bu alanda uzman kişiler ile iletişime geçme ve kendinizi de bu alanda geliştirme imkanı bulabilirsiniz. Jimnastik ( cimnastik ) ile ilgilendiğinizde her geçen gün vücudunuzun daha esnek bir yapıya sahip olduğunu ve geliştirdikçe günlük yaşantınızda daha sağlıklı ve dinç olduğunuzu göreceksiniz.

Cimnastik ( Jimnastik ) ile ilgilendiğinizde bu alanda bazı kuralların olduğunu ve bunları belirleyen bir komitenin olduğunu da öğrenmiş olacaksınız. Jimnastik federasyonu bu sporda farklı kulvarlarda yapılması gereken ölçütleri belirlerken sporcularında her zaman doğru hareketleri yaptığı izlenerek tespit edilmektedir. Cimnastik ( Jimnastik ) federasyonunun görevlerine baktığımızda başta sporun gelişmesi için katılımcıları arttırmaya çalıştıkları bilinirken etkinliklerinde düzenlenmesini sağlamaktadır.

Jimnastik federasyonu yapılan müsabakalarda olması gereken ölçütleri belirlerken hareketlerin ne kadar sürede yapılması gerektiğinden esneklik seviyesinin ayarlanmasına kadar her süre ve şartı bu fedarasyon belirlemektedir. Federasyon tarafından belirlenen kurallar ise her cimnastik ( jimnastik ) müsabakasında uygulanmak zorunda olmaktadır.

Jimnastik ( cimnastik ) müsabakalarında yapılan hareketler juri tarafından oylanırken bu oylamaların her zaman jimnastik fedarasyonu kurallarına uygun bir şekilde yapılması gerekmektedir. Jimnastik federasyonu yapılan müsabakaların uygunluğunu denetlerken aksi görüldüğünde farklı yaptırımlar uygulanmaktadır. Cimnastik sporunun genişletilmesinde de etkin bir görev alan federasyon denetleme ve yönetme gibi geniş bir sorumluluk alanına sahip olmaktadır.



10