Blog

Cimnastik Eğitmeninin Özellikleri

Cimnastik sporunu yapmak istiyorsanız mutlaka kurslara gitmeli ve doğru hareketleri yapabilmek için doğru eğitmenlerden ders almanız gerekmektedir.  Cimnastik kursuna gittiğinizde sizin için önemli olan her zaman beden eğitimizin doğru bir şekilde başlaması ve yönlendirilmesi gerekmektedir. Bunu elbette siz karar veremebilirsiniz bunun için ön bilgilendirme olarak bilgi edinmeniz gerekmektedir.


Spor eğitmenleri her zaman beden eğitimi mezunu olmak zorunda olmayıp bu alanda yeterli sertifikaların olması eğitmenlik için yeterli olmaktadır. Bu nedenle cimnastik eğitmenleri kursiyerlerini her zaman kendi bedenleri doğrultusunda yönlendirmelidir. Beden eğitiminde cimnastik en etkili sporlardan biri olurken eğitmenler kasların güçlenmesi ve esnemesi için başlangıç hareketlerin zorlamadan güçlendirmeye yönelik hareketler vermelidir.

Eğitmenlerin özellikleri içerisinde aramanız gereken ilk nokta sizin vücudunuzu tanımaya yönelik sorular sorması ve bunun sonucunda sizin kaçmanıza izin vermeden sporun içinde olmanız için doğru hareket ve davranışları sergilemenizi desteklemelidir. Cimnastik sporunun içerisinde bulunduğunuzda vücudunuzun doğru duruş ve görüntüye kavuşması gerekirken bir yandan vucüdunuzun buna adapte olması için ağı çekmemesi gerekmektedir. Bu nedenle eğitmeninizin doğru kişi olduğunu anlamak için cimnastiğe başladığınız günden itibaren ciddi kas ve eklem ağrıları çekmemeniz gerekmektedir.



5