Blog

Cimnastiğin ( jimnastiğin) Yararları

Cimnastik ( jimnastik ) yapan kişilerin vücutları daha esnek olurken bu sporun küçük yaşlardan itibaren yapılması esneklik kazanılmasının yanında ruhsal anlamda da fayda sağlanmaktadır. Cimnastik ( jimnastik ) yapan insanlarda kuvvet, dayanıklılık, esneklik, koordinasyon ve sürat kazanılmaktadır. Sağlıklı her bireyin yapması gereken bir spor dalı bulunurken cimnastik ( jimnastik ) yapan kişiler psikolojik açıdan hiperaktivite sorununa da çözüm getirmektedir.

Cimnastiğin ( jimnastiğin ) her zaman esneklik kazandırdığı bilinse de bunun yanına kuvvet ve dayanıklılıkta eklenmektedir. Kuvvet; cimnastik ( jimnastik ) spor dalında kasların gelişmesi ile kazanılırken cimnastiğin ( jimnastiğin ) vücuda sağlık açısından en çok sağladığı yarar beden sağlığı olmaktadır. Kuvvet ile vücudun dayanıklılığı artarken her zorlu durumda esnekliğinizi de kullanabilirsiniz.

Kaslarınızı geliştiren cimnastik ( jimnastik ) içerisinde yapılan dairesel hareketler ve sabit halde uzun süre farklı hareketlerin yapılması olurken bu hareketlerde vücut dayanıklılık, kuvvet, esneklik, koordinasyon kazanmaktadır. Vücudun koordinasyon kazanması günlük yaşantıda da hareketlerimize bir denge kazandırırken kazaların oluşmasını da engelleyebilmektedir.

Cimnastik ( jimnastik ) yaparken vücutta korunması gereken ilk olgu denge olmaktadır. Dengenizi sağlayarak yaptığınız hareketler kaslarınızın gelişmesini sağlarken bu spor için ayırdığınız vakit ruhsal açıdan da sizi olumlu etkilemektedir. Panikatak yaşayan bir kişinin yine cimnastik ( jimnastik ) yaparak kalp atışlarını yavaşlatması mümkün olurken otizm sorunu yaşayan kişilere de cimnastik ( jimnastik ) sporu önerilmektedir.



4