Blog

Cimnastiğin ( jimnastiğin ) Çocuk Gelişimine Katkıları

Çocukların spor ile ilgilenmesi için küçük yaşlardan itibaren yönlendirilmeye ihtiyaçları bulunmaktadır. Okul öncesinden itibaren çocuğunuzun bir spor dalı ile ilgili olmasını istiyorsanız kendi yaşıtlarının gittiği sporlarda onunda bulunmasını sağlamalısınız. Çocuğunuzun gelişiminde spor sosyalleşme ve beden sağlığı için etkili olurken çocuğunuzun gelişiminde fizyolojik ve sosyolojik etkileri olmaktadır.

Okul öncesinde üç yaşından itibaren çocuklarınızın cimnastik  ( jimnastik ) ile tanışmasını sağladığınızda kendi yaşıtları ile sosyalleşmesi, sosyal zekasını olumlu etkilerken bu sayede çocuğunuzun toplumda farkedilebilir başarılı birey olması sağlanmaktadır. Çocuk gelişiminde cimnastiğin ( jimnastiğin ) sosyal etkileri gözle görülür bir şekilde ortaya çıkarken fizyolojik etkileri küçük yaşlarda belli olmasa da ileride sağlıklı olması ile görülmektedir.

Çocuk gelişiminde cimnastik ( jimnastik ) fizyolojik açıdan gelişimi her zaman olumlu olarak etkilemektedir. Çocukların esnekliği yetişkinlere göre daha etkili olurken cimnastik ( jimnastik ) bunun daha da gelişmesini sağlamaktadır. Kasların gelişiminde özellikle etki sahibi olan cimnastik ( jimnastik ) hareket yaparken dengeli bir şekilde durulmasını ve çocukların duruş bozuklukluklarından da uzaklaşması sağlanmaktadır.

Genç yaşlardan itibaren nedeni tam olarak bilinmese de duruş bozuklukları, sırtta eğrilikler ve kimi zaman da ayaklarda ve bacaklarda duruş bozuklukları olabilmektedir. Bunun nedeni genel olarak sağlık olmazken çocukların duruşlarının düzelmesi için cimnastik ( jimnastik ) sporu etkili bir yol olmaktadır.



14