Blog

2000 li Yıllardan İtibaren Sualtı Hokeyi

Sualtı Hokeyi müsabakaları futbol, basketbol vb. haftalık deplasmanlı lig programı şeklinde yapılmamaktadır. İkibinli yılların başında iki lig (1. ve 2. lig) olarak yapılan müsabakalara katılım gittikçe azalmış ve Türkiye Şampiyonası için gereken 8 takım zorunluluğu ancak karşılanabilmiştir. Bu azalmada birçok etken vardır. Donanımlı ve istekli antrenör sayısının azlığı, malesef sadece harcırah alabilmek için müsabakalara gidilmesi -ki amaçların spordan farklı oluşu bunlardan sadece birkaçı-

Federasyonumuza bağlı sualtı hokeyi teknik kurulunun uzun süreli çalışmaları sonrasında 2010 yılından itibaren tekrar toparlanma başlamış ve açılan kurslar ve eğitimler sayesinde sualtı hokeyi branşına gönül vermek isteyen antrenörlerimiz gerekli seminer ve eğitimleri başarıyla geçerek ilgili branşta aktif olarak görev almaya başlamışlardır.
Bu çalışmaların sonucunda 2014 yılında yapılan Türkiye Şampiyonasında 8 takımlı A grubu ve 12 takımlı Klasman grubu yapılmış, İlk 8 de yer alan takımlar kendi aralarında lig usulü maçlar yapabildiği için seviye yükselmiş, ilk 3 e girme mücadelesi yapılırken bir yandan son 2 ye kalıp klasman grubuna düşme riskini kaldırmak için ayrı bir çekişme yaşanmıştır. Klasman grubunda ise birbirine yakın takımlar gruplarda karşılaşmış ve ilk 2 sırayı elde edip bir sonraki sene A grubunda yer almak için mücadele verilmiştir.
Yapılan kategoriler sayesinde seyir zevki bir hayli artmış, çok farklı sonuçlar ortaya çıkmış ve uzun süredir yaşanmayan heyecan tekrar sualtı hokeyine kazandırılmıştır. Umarım bu durum pozitif yönde devam eder ve ileride deplasmanlı bir lige dönüşebilir.
Barbaros Görkey



160