Blog

Yüzme ve Sualtı Hokeyi

Ülkemizdeki spor kültürü, fiziksel imkanların ve kaynakların hatalı kullanımından ötürü birçok sporcu adayı yeteneği olan branşı meslek olarak sürdürememekte, erken zamanda sportif yaşantısını sonlandırmak zorunda kalmaktadır. Amacım bu durumu tartışmaya açmak değil, mağdur olduğu için ne yapabileceği konusunda fikrimize ihtiyaç duyan bir kanal takipçisi kardeşimize ve aynı durumdan muzdarip gençlere yardımcı olabilmektir.

 

Malumunuz yüzme branşında müsabık sporcu olabilmek için kesintisiz süren ciddi bir eğitim süreci gerçekleşmeli. Bu sürecin sonunda da belirli bir yaşta bu macera sonlanır. Yüzmenin doğası gereği yarışmacı kimliğinden kopmak zorunda kalan ancak havuzdan kopmak istemeyen gençler için tavsiyemiz sualtı hokeyi ve/veya sualtı ragbisi olabilir. Yüzmede müsabıklık yaşı sonlandığında sualtı hokeyi için müsabıklık yaşının başlıyor olması bir avantaj. Böylece birey hem havuzdan kopmamış olur hem de yarışmacı olma heyecanına devam edebilmiş olur. İşin güzel tarafı sualtı hokeyi antrenmanlarında da yüzme çalışmaları yapılmakta. Bunun yanında branşın yapısı gereği yüzmeden daha eğlenceli olduğunu itiraf etmek gerekir. Şahsen belirli bir yaşa geldikten sonra sualtı hokeyine geçen birçok sporcum var ve hepsi de hayatlarından oldukça memnun. Birçoğu da milli oldular.

 

Sualtı hokeyi branşı ile ilgili tanıtıcı bilgilerin yer aldığı, mensubu olduğum spor kulübünün bu konuda neler yaptığı ile ilgili bir videonun linkini videonun altında bulabilirsiniz. Sabırla izlemenizi tavsiye ederim.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ot1hohaGBJE

 

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler



2