Blog

TEK KOL İLE SERBEST YÜZME TEKNİĞİ

Daha önceki videolarımızda ‘’Kramp Nedir? Bacağımıza Kramp Girerse Nasıl Yüzebiliriz?’’ konusunu işlemiştik, izlemenizi tavsiye ederim. Bu sefer de gelen bir başka soru üzerine, ‘’kolumuza kramp girerse tek kol ile nasıl yüzebiliriz’’ ile ilgili bilgi vermeye çalışalım.

Sadece bir kolunuzu kullanarak serbest yüzebilmenin püf noktası; rotasyondur. Normal şartlarda serbest stil yüzerken iyi rotasyon (salınım) yapabiliyorsanız, tek kol ile yüzerken de hiç zorlanmazsınız. Kanalımızda rotasyon ile ilgili drillerin yer aldığı videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Eminim bu sayede rotasyon beceriniz gelişecektir.

Bu senaryoda kollarınızdan birine kramp girdiği için tek kolla yüzmek zorunda kaldığınızı kabul edelim. Tek kol ile yüzerken başınızı sürekli olarak yukarıda tutmanızı tavsiye etmem. Çünkü başınızı kaldırdığınızda ağırlık merkeziniz geriye doğru kayacağından ayaklarınız dibe doğru batacaktır. Bu pozisyonda yüzmeye çalışırsanız sürtünme katsayısı artacağı için çok çabuk yorulursunuz. Bu sebeple nizami serbest stil yüzme tekniğini uygulamaya devam edebilirsiniz.

Özetlemek gerekirse; İki kolla yapılan standart serbest stil yüzme ile tek kolla yapılan yüzme arasında hiçbir fark yoktur. Aynı şekilde ayak vurup, her iki taraftan nefes alabilirsiniz. Demin de söylediğim gibi: Rotasyonu ihmal etmeyin ve başınızı sürekli yukarıda tutmayın.

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler



1