Blog

Takla Atarak Havuza Girmek

Merhaba değerli arkadaşlar, kanalımızı takip eden izleyicilerden çok fazla sayıda aldığımız ortak bir soru var: Takla Atarak Havuza Girmek nasıl yapılır? Dışarıdan Takla Atarak Suya Dalmak nasıl olur? Denizde Takla Atmak ile ilgili video çeker misiniz? gibi ortak sorular geliyor. Bizler de takla ile ilgili düşüncemizi ve uyarılarımızı aktarabileceğimiz bir video yapmayı uygun gördük.

 

Öncelikle; yüzme eğitimi süresince ‘su dışından takla atmak’ ile ilgili bir öğretim konusu olmadığını hatırlatmak isterim. Zira havuz kıyısında yapılan ve tehlike içeren koşmak, kovalamak, suya atlamak, takla atmak gibi özel yetenek gerektiren hareketler önerilmemektedir. Su dışından suya doğru yapacağınız takla ile ilgili daha önceden cimnastik eğitimi almış olmanız gerekir. Çünkü bu tür hareketler kendi kendimize öğrenebileceğimiz uygulamalar değildir. Şayet uzman desteği almadan ve uygun fiziksel koşullar sağlanmadan kendi kendinize denemeye kalkarsanız ciddi sakatlanma ve yaralanmaya maruz kalırsınız. Çevrenizde takla atarken boynunu kırmış, felç olmuş maalesef acıklı haberler duymuşsunuzdur. Bir anlık hata yüzünden hayatınızı karartmayın derim.

 

Bağlı bulunduğum Marmara Yüzme Kulübü ile Denizkızı Yüzme Kulübü, Burhan Felek Yüzme Havuzunu ortak kullanarak yüzme çalışmalarını yapan iki kulüptür. Ben de sizler için, takla konusunda deneyimli olan Denizkızı Yüzme Kulübü eğitmenlerinden Hüseyin Hoca’dan birkaç takla örneği göstermesi için ricada bulundum. Sağolsun bizi kırmadı.

 

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler



4