Blog

SUYUN ALTINDA GÖZLÜK KULLANMADAN NET GÖRMENİN PÜF NOKTASI

Bir önceki videomuzda su içinde gözümüzü açma ile ilgili bir konu işlemiştik. Umuyorum faydası olmuştur. Şayet su içinde gözlerinizi rahatlıkla açmayı öğrenebildiyseniz, bu videomuzda anlatılacak olan konuya da hakim olmanız size fayda sağlayacaktır.

 

Farzedelim ki; sualtında iken deniz gözlüğünüz veya dalış maskeniz bir şekilde koptu, yüzünüzden düştü. Dolayısıyla düştüğü yeri tam olarak kestirebilmek için net bir görüşe ihtiyacınız olacak ancak çıplak gözle su içinde net görmek pek mümkün değildir. Çünkü insan ırkı amfibik değildir. Sizinde bildiğiniz gibi sualtında yaşayan canlıların gözünde ikinci bir katman daha vardır ve bu perde sayesinde su içinde iken, su dışındaki kadar net bir görüş elde ederler. Yani dünyaya şeffaf bir örtü arkasından bakarlar.

 

Peki biz insanlar sualtında biraz olsun çıplak gözle normalden daha net görüş elde edebilir miyiz?   Evet bu mümkündür. Tabiiki bir balık kadar olmasa da, suyun dibinde aradığımız eşyayı bulmamıza yarayacak yeterlilikle netlik elde etmemiz mümkündür. Bu yöntemi özellikle dalgıçlar çok kereler kullanırlar ve dalış eğitimlerinde de bu konu öğretilmektedir.

 

Gelelim sualtında çıplak gözle net görmenin püf noktasına.. Şayet su içinde gözlerinizi kısıp, kirpiklerinizi birbirlerine yaklaştırırsanız normalden çok daha net görüş elde edersiniz. Bunun sebebi; kirpiklerinizin etrafındaki hava molekülleridir. Kirpikler bir araya geldiğinde birleşen hava molekülleri ince bir hava katmanı oluşturmakta ve bu sayede sanki gözlük camından bakıyormuş gibi daha net görüntü elde edersiniz. Tabi burada gözlük varmış gibi net bir görüntüden bahsetmiyorum. Su içinde gözünü tam açarak ve kısarak yaptığınız denemelerde aradaki farkı göreceksiniz zaten. Bu sayede su içine düşürdüğünüz gözlük tokası, saat, yüzük gibi eşyalarınızı daha rahat arayıp bulabileceksiniz.

 

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

 

İyi Seyirler



2