Blog

Şeyma Bircan’ın Balıklama Atlama Videosunu Yorumladık

Sevgili Şeyma, göndermiş olduğun video gayet anlaşılır çekilmiş teşekkür ederim. Şu kadarını söyleyebilirim, bana göre oldukça iyisin. Düzeltmesi zor olmayan birkaç küçük noktayı ihmal etmişsin o kadar. Aslında bunları kendi videonu izlerken sen de farketmişsindir. Bir de benden duymuş ol, bir nebze olsun faydam olursa ne mutlu bana.

Aşama aşama gidelim:

 

Başlangıç aşamasında yere çömelmende bir hata yok. Daha estetik görünmesini istiyorsan nispeten daha az alçalabilirsin. Kalçanı yere çok fazla yaklaştırırsan tekrar yükselme aşamasında dengen bozulabilir. Dediğim gibi bu bir hata değildir, sadece tavsiye olarak söylüyorum. Bu seviyeden atlamayı deneyebilirsin.

İleri uzanma aşamasında; ayakların duvardan uzaklaştıktan sonra bacaklarının gergin olması çok doğru. Uçuş sırasında gergin olan bacakların birbirlerine bitişik olması daha iyidir. Bacaklar gergin ve yapışık olmalı. Ayak bileklerin balerin gibi uzanmalı.

Suya girişin oldukça başarılı. Başını kollarının arasına almayı unutma. Bu atlamanda baş biraz dışarıda kalmış. Bu yüzden suya girişte yüzün acıyabilir. Başın da kollarının suya girdiği delikten geçmeli.

Gövden suya gömüldükten sonra bacakların gergin kalmaya devam etmeli. Videoda gördüğüm kadarıyla bacaklarını erken bükmüşsün. Havadaki gergin ve uzun bacakları suya tamamen gömülene kadar muhafaza etmelisin.

Toparlamam gerekirse sadece suya giriş esnasında bacaklarının bükülmesi ve başının pozisyonunda hata var. Onun haricinde genel olarak oldukça başarılı bir balıklama atlayış gerçekleştirmişsin. Tebrik ederim.

Sualtında ilerlerken tekrar su yüzeyine çıkışın oldukça başarılı. Bu konuda sorun yaşayanlar  kanaldaki ‘Balıklama Atladıktan Sonra Yön Değiştirme’ isimli videomuzu izleyebilirler.

Balıklama atlamayı en baştan öğrenmek isteyenlerin de ‘Balıklama Atlama Nasıl Öğrenilir’ isimli videoyu sabırla izlemelerini öneririm. Balıklama atlama öğretimi ile ilgili video biraz uzun gelebilir ancak detaylı bir eğitim için uzun tutmak zorunda kaldık.

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler



6