Blog

Neopren Dalgıç Kıyafeti Yardımıyla Su Üzerinde Durma Çalışması

Takipçi Sorusu:

Merhaba Serkan Hocam, Geç de olsa videolarınızla tanıştım. çoğunu da defalarca izledim. 35 yaşındayım. şu ana kadar belirli aralıklarla 3 farklı yüzme kursuna gittim. Sırt üstü yüzebiliyorum, sırt üstü yıldız olabiliyorum. ancak yüz üstüne geldiğinde elimde herhangi bir şey olmadan hiçbir şekilde hareket edemiyorum. tahta olduğunda kulaç atabiliyorum, ancak tahtasız veya hocasız yüz üstü suda duramıyorum. tamamıyla psikolojik olduğunun, fobik olduğunun farkındayım. Suyun kaldırma kuvvetini neredeyse bir fizikçi kadar aklıma yatırmış olmama, ulusal ve uluslararası pek çok video seyretmeme, üniversitede çalışan yüzme hocalarından yardım istememe rağmen yüz üstü durmak konusunda başarı gösteremiyorum. terapiste bile gittiğimi bilmenizi isterim. Bu konuda bana önereceğiniz bir teknik, bir yöntem, bir öneri var mı? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

 

– Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. ‘Eğitim Bireyseldir’ sözünü hatırlatmak isterim. Netice aynı olsa bile neticeye ulaşma yolları kişiden kişiye değişir. Yüzme eğitiminde ihtiyaç duyulan iki önemli husus vardır: Biri; epmati sahibi bir rehber eğitmen, diğeri ise; kendini iyi tanıyan bir öğrenci. Anladığım kadarıyla kendinizi ve yüzmeyi anlamak adına elinizden geleni yapmışsınız. Gönül isterdi ki bu süreçte ben de bulunmuş olsaydım daha iyi analiz edebilirdim. Maalesef buna imkan olmadığı için, neticeden çok emin olmamakla beraber size önerim şu olabilir; Neopren kumaştan yapılmış dalgıç kıyafetlerini bilirsiniz. Bunların değişik kalınlıklarda olanları mevcut. Size tavsiyem en ince kalınlıkta ve şorti dediğimiz yani kol ve bacakları kısa olan modelden bir tane edinmenizdir.

 

Bahsettiğim ürün pahalı bir şey değildir ve soğuk sularda da yüzmenize imkan sağladığı için her zaman çok amaçlı kullanabilirsiniz. Scuba malzemeleri satan mağazalarda bulabileceğiniz gibi decathlon.com.tr ‘den uygun fiyata temin edebilirsiniz. Bu ürün sayesinde su üzerinde durma çalışmaları yapabilirsiniz. Hatta ileriki zamanlarda da su üzerinde durarak nefes egzersizleri de çalışabilirsiniz. Bu sayede suyla barışmanız mümkündür. El ve ayak koordinasyonunuz geliştiğinde neopren tulumunuzdan kurtulabilirsiniz. Bu ürün size iyi bir geçiş süreci sağlayacaktır. Sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Zira meslek hayatımda yüzme öğrenemeyen hiç kimse olmadı. Eninde sonunda bu işi başaracağınıza emin olabilirsiniz. Müjdeli haberlerinizi bekliyorum, sevgiler.

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler



3