Blog

Mayonuzun Ömrünü Uzatmanın Püf Noktaları

İster polyester ister likra kumaştan yapılmış mayo tercih edin; zamanla renk değiştirir, rengi solar, gevşer, esner, yırtılır, kapalı bir yerde unutursanız çürür. Biraz daha özen göstererek mayolarınızı haftalarca hatta aylarca sağlıklı biçimde kullanabilirsiniz. Uzun ömürlü mayolar için birazdan bahsedeceğim basit talimatları uygulayabilirsiniz.

 

Ölçü:

Bir mayo satın alırken, vücuda rahatça oturduğundan emin olun. Dikişler bükülmemeli, kumaşta kesikler oluşmamalı, giyildiğinde sarkmalar olmamalıdır.

 

Ön İnceleme:

Mayolarınızı havuzda denemeden önce, iyi bir inceleme yapın. Mükemmel şekilde paketlenmiş olsa bile bazen ambalaj içinde  ve etiketler nedeniyle nakliye sırasında zarar görebilir. Kıyafet kusurlarını, yanlış dikilen dikişleri veya kayışları, eksik iplikler ve diğer tuhaflıkları kontrol edin. Mayonuz satın alındıktan sonra iyi durumda değilse, değiştirilmelidir.

 

Ön Durulama:

Spor kıyafetlerinizdeki kötü koku ve yıpranmayı önleyebilen özel deterjanlar satılmaktadır. Şayet bu tür bir ürüne sahipseniz, suya girmeden önce mayonuza bu deterjanla ön durulama yapmanız önemlidir. Bu sayede mayonuzu havuz kimyasalları veya tuzlu su temasından en üst seviyede korumuş olursunuz.

 

Durulama:

Yüzdükten sonra mayonuzu duşta yıkayın. Daha etkili bir bakım yapmak isterseniz, temiz ve soğuk su kullanmanızı tavsiye ederim. Duruladıktan sonra kuruması için güneş görmeyen ve havadar bir yere asın. Mayolarınızı çamaşır suyu veya deterjanla yıkamak ve çamaşır kurutma makinesinde, ev kurutucusunda kurutmak veya sıkarak kurutmak önerilmez. Bu davranış gereksiz yere gerilmeye ve bozulmaya neden olabilir. Doğal olarak, mayonuzu ütülemek önerilmez.

 

Saklama:

Son olarak, uygun depolama daima uygulanmalıdır. Islak bir mayo asla bir yüzme torbasına atılmamalı, havluya sarılmamalı ve bir sonraki uygulamaya kadar unutulmamalıdır. Kuruması için asılıncaya kadar havalandırılmasını sağlamak için fileli bir torba kullanın veya yüzme çantanızın dışına sağlam bir şekilde tutturun.

 

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler..



1