Blog

Fatih Uygun

Merhaba Fatih Uygun, umuyorum iyisindir.

Analiz edebilmem için takipçilerin gönderdiği videolar genellikle ”su üstü çekim” olduğundan detaylı inceleme yapmakta zorlanıyorum maalesef. Su üstü çekimlerinde dışarıdan gelen ışık kaynağının suyun üzerinde parlaması sebebiyle görüntü iyice bozulmakta. Senin videon sualtı çekimi olduğundan özellikle yayınlamak istedim. Çünkü yüzmede ilerlemeyi sağlayan unsur sualtı çalışmasıdır. Kol ve bacakların uyumu, herbir tekniğin ayrı ayrı yüzmeye olan etkisi sualtı çalışmasında belirleyicidir.

Senin yüzme tekniğinde eleştiri gerektirecek önemli bir durum yok. Sana tavsiyem artık uzanarak kol ile yüzme yani catch-up teknik uygulamaya geçebilirsin. Böylece daha az kol ile daha fazla mesafe kat edebilirsin. Şu an ”kovalama” kol tekniği ile yüzüyorsun. Tüm müsabık yüzücüler ”yarı yakalama” ya da ”yakalama” tekniği ile çalışırlar. Bunların ne olduğu ile ilgili detay videoları kanalın oynatma listesinde bulabilirsin.

Çalışma yaparken yardımcı materyal olarak ayak paleti ve şnorkel tercih edilebilir.

Yeri gelmişken müsadenle bir konuda açıklama yapmak isterim: Yüzme antrenman istatistikelerini göndermişsin. Ancak bu konuda maalesef yardımcı olamayacağım. Çünkü bu olay ayrı bir profesyonellik ve birikim gerektirmekte. Bu işi ciddi anlamda yapan kurumlar ve eğitmenler mevcut. Onlardan destek alabilirsin. Görev yaptığım Marmara Spor Kulübü’nün ”Triatlon” branş sorumlusu olan arkadaşımız Özgür Aksaman aynı zamanda ”Yüz Bin Koş” adında bir projenin de kurucularından. Bu veya bunun gibi organizasyonlarla iletişime geçebilirsin.

 

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler



2