Blog

Derin Su Dalışında Kulak Ağrısını Gidermenin Yolu

Denizde veya Derin Havuzlarda dibe indikçe kulaklarda hissedilen ağrının sebepleri. Dalışta başımız neden ağırır?Derin dalışlarda kulak ağrısını gidermenin püf noktası nedir? Kulak açma ne demektir?

Denizin dibine daldıkça, kulaklarımda çok fazla ağrı hissediyorum diyenler oluyor!Bunun sebebi basınçtır. Bunun nasıl giderilebileceği konusunda yardım talep eden arkadaşlara yardımcı olmaya çalışalım.

Bunu gidermenin basit bir yolu var, genellikle ben o yöntemi uyguluyorum. Elinizle burnunuzu kapatarak yine de burnunuzdan hava vermeye çalışın. Kuvvetli bir şekilde ve sürekli olsun. Dolayısıyla burnunuzdan vermek istediğiniz hava dışarı çıkamayacak, eliniz bunu engelleyecek fakat bir şekilde o basınç kulaklara etki edecek. Bu şekilde kulak içi basıncı eşitlenmiş olacak ve rahatladığınızı farkedeceksiniz.

Siz de bunu denediğinizde kulaklarınızdaki etkiyi farkedeceksiniz. Bunu başlangıçta yapıp aşağı inmenin pek faydası yok. Daha ziyade aşağı doğru inerken basıncın etkisini hissettiğinizde yapabilirsiniz. Kulak içi basıncını bir kere eşitledikten sonra tekrar yapmaya gerek kalmıyor.Bu etkiyi sadece havuzun ya da denizin dibinde değil gökyüzünde de yaşarsınız. Uçakta da aynı durum söz konusudur. Çünkü uçağın iç kabin basıncı ile dış kabin basıncı aynı değildir. Uçak yükselirken ve alçalırkendeğişen basınç sebebi ile kulaklarımız etkilenir. Aynı işlemi uçaktada yapabilirsiniz.Dikkat ederseniz uçakta sebepsiz yere ağlayan bebekler olur, henüz konuşmayı bilmedikleri için özellikle kalkışlarda ve inişlerde ağlarlar.Bunun sebebi de basınçtır. Çünkü dertlerini anlatamazlar.Kulaklarında bir tuhaflık oluyor,rahatsızlığını ağlayarak dile getiriyorlar.

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi seyirler..



2