Blog

BARAN SONGÜR BALIKLAMA ATLAMA TEKNİĞİ

Kanal takipçilerimizden Baran Songür’ün balıklama atlama videosunu sizlerle paylaşmak istedim çünkü; hem atlama tekniği çok iyi uygulanmış hem de çekim kalitesi oldukça iyi. Bu sayede analiz etmek kolaylaşıyor. Takipçilerin göndereceği videolara örnek olmasını umuyorum.

Gelelim analizimize: Balıklama atlama öncesi pozisyon için herhangi bir standart yoktur. Dileyen, yüzmedeki depar pozisyonunda çıkış yapabilir, dileyen görüntüde olduğu gibi ayakta çıkış yapabilir. Zeminden kuvvet alarak ileri doğru atılmadaki zamanlama oldukça iyi. Dikkat ederseniz öncelikle biraz devrilme söz konusu. Yani direkt olarak sıçrama yapmak yerine önce tüm vücudu ile öne doğru devriliyor ve geri dönemeyecek noktaya geldiğinde de ileri doğru atılıyor. Bu husus genellikle çok kereler gözden kaçar. Balıklama atlamanın püf noktası bu devrilme olayıdır. Bu sayede havada daha fazla kalarak, gerekli dalış pozisyonu kolaylıkla elde edilebilir. Devam edelim..

Baran’ın uçuş esnasındaki vücut pozisyonu oldukça makul derecede gergin. Ayaklar yerden kurtulur kurtulmaz bacakların gergin hale getirilmesi önemlidir. Öte yandan kollar da ileri doğru uzanmış ve baş kolların altına doğru çekilmiş. Tüm bunlar çok doğru. Bu sayede tüm vücut suya tek bir delik içinden geçerek girecek demektir. Balıklama atlamanın diğer bir püf noktası da budur. Dikkat ederseniz çok fazla su sıçramadığını görürsünüz.

Son olarak, vücut suya gömüldükten sonra su içinde ilerleme ile ilgili de dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Baran atlayışında bunu da çok iyi işlemiş. Tüm bölümler hatasız bir şekilde icra edilince, videoda olduğu gibi albenisi yüksek bir netice ortaya çıkıyor. Naçizane kendisini tebrik ederim.

Kanalda balıklama atlama öğretimi ile ilgili iki video mevcut. Aslında bu videolar birbirinin aynısı. Biri 7 dakikalık özet bilgi içerirken diğeri ise 16 dakikalık detaylı anlatımı içeriyor. Dikkatli ve sabırlı takipçilerin oldukça faydalanacağını umuyorum. Ayrıca balıklama atladıktan sonra su içinde nasıl yönümüzü ayarlayabiliriz konulu ayrı bir video da mevcut. Bu videonun alt açıklamasında ve sağ üst köşedeki kartlarda bahsi geçen videoların linkini paylaşacağım. Başarılar diliyorum.  

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi Seyirler

 



3