Blog

Balıklama Atladıktan Sonra Yön Değiştirme

Balıklama atladıktan sonra suyun altında yönümüzü nasıl değiştirebiliriz? Balıklama atlayıp su içinde daha uzağa gitmek, hemen dışarı çıkmak veya aşağı, sağa-sola dönüşler için ne yapmalıyız?

Balıklama atlamayı güzelce yaptık fakat su içinde ilerlerken yönümüzü değiştirmek istiyoruz.

Örneğin balıklama atlayınca suyun içinde karşımıza bir kaya parçası çıktı ve ondan kaçmak istiyoruz. Önümüze çıkan cismin sağından, solundan, altından veya üzerinden geçmek isteyebiliriz.

Suyun içerisinden giderken kendimizi yönlendirmek istiyorsak kabaca ‘bir direksiyona ihtiyacımız var’ diyebiliriz. Direksiyonumuz ‘parmak uçlarımız’ olacak. Burada bilmeniz gereken en önemli husus: Direksiyonun işe yaramasını istiyorsanız, kollarınızın gergin ve düz olması gerektiğidir.

Şayet dirseklerinizi bükerseniz, parmaklarınız yani direksiyonunuz vazifesini yerine getiremeyecektir. Dipten giderken dirseklerinizi kilitleyin.

Gelelim parmaklara:

Şayet suya girdiğinizde parmaklarınız ileri doğru bakıyorsa vücudunuz da ileri doğru gidecektir.

Yukarı doğru çıkmak istiyorsanız parmaklarınızı yukarı doğru kaldırmanız yeterlidir.

Aynı şekilde hızlı bir biçimde dibe inmek istiyorsanız parmaklarınızı aşağı indirmeniz yeterlidir.

Sağa gitmek istiyorsanız sağa, sola gitmek istiyorsanız sola doğru parmaklarınızı çevirmeniz yeterlidir.

Şimdi de ikinci ve önemli bir püf noktadan bahsedelim;

Birinci püf noktada söylediğimiz gibi kollarınız her ne kadar gergin olsa bile parmaklarınızın hareketini desteklemek için vücudunuzu da kullanmanızı tavsiye ederim. Hareketi gövdenizle, başınızla desteklerseniz çok daha başarılı olursunuz.

Serkan Özkeskin Youtube Kanalı >>

İyi seyirler diliyoruz.



2