Blog

Cimnastiğin ( jimnastiğin ) Fizyolojimize Etkisi

Spor yapmak her insanın daha sağlıklı bir bedene sahip olmasını sağlarken cimnastik ( jimnastik ) bu sporlar arasında aynı zamanda esneklik de kazandıran temek branşlardan biri olmaktadır. Spora başlamadan önce yapılan ısınma hareketlerinde ise yine cimnastik ( jimnastik ) hareketlerine benzeyen esnetmelerden esinlenilirken sporunuzun tamamını bu hareketler ile tamamlamanız başta eklemleriniz olmak üzere sağlığınızın korunmasına yardımcı olacaktır.

Günümüz hastalıklarının başında gelen bel fıtıkları sağlıklı bir bedene sahip olunsa da doğru hareketler yapılmadığında insanları bulmaktadır. İş yerinde ya da evde bir eşya taşımak istendiğinde ters bir şekilde eğilmek ya da adım atarken vücut ağırlığımızı doğru kullanmamamız her zaman fıtıkları tetikleyenler arasında yerini almaktadır. Sağlıklı bir bedene sahip olmanın dışında doğru hareketleri de yapmak istiyorsanız jimnastik sporu ile ilgilenmeniz gerekmektedir. Cimnastik ( jimnastik ) fizyolojimize en çok eklem rahatsızlıkları açısından bir önlem olarak tercih edilmelidir.

Cimnastik ( jimnastik ) hareketleri kasların gelişmesi için harika bir spor olurken eklemlerinde her zaman çalışarak kireçleme ya da eklem ağrılarına neden olan diğer hastalıklara karşı olmaktadır. Cimnastik ( jimnastik ) hareketleri ağır sporların yanında herkesin yapabileceği hareketleri içerirken başlangıç için yavaş hareketleri içermesi bu spora sadece küçük yaşlarda değil orta ve üzeri yaşlarda da başlanabilmektedir.



29