Yaz Spor Okulu
Covid-19 vaka sayılarını yakından takip ediyoruz. Resmi veriler pandeminin kontrol altına alındığını bildirene kadar, hepimizin sağlığı için yaz okulu çalışmalarımızı başlatmayı uygun bulmadığımızı belirtmek isteriz. "Birebir özel ders" eğitimlerimiz ise kısıtlı da olsa yapılabilmekte. Konu ile ilgili talepleriniz için 05353951531 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.
Sevgiler.
Ayberk Ergeneli
Bilgi
TESİSİMİZ
Acıbadem Doğuş Üniversitesi Kampüsü
Hasanpaşa Mah. Zeamet Sk. No:21
Acıbadem – Kadıköy – İstanbul
YAŞ GRUPLARI
06-14 yaş aralığındaki yaz okulu öğrencileri; 5-7 yaş, 8-10 yaş, 11-14 yaş şeklinde üç ayrı kategoriye göre ayırılırlar.
Not: 5 yaşından küçük veya 14 yaşından büyükler, yaz okulu haricinde 'yüzme okuluna' kayıt yaptırabilirler. Yüzme okulu ile ilgili detaylı bilgi için iletişim sayfasından yararlanabilirsiniz.
GRUP KONTENJANLARI
ÖRNEK PROGRAM
BESLENME
ULAŞIM
ETKİNLİKLER
Yardımcı Branşlar: Futsal, Sinema, Resim, Zeka Oyunları, Robotik kodlama, Dans, Survivor.
Dönem Sonu Etkinliği Kültürel Gezi.
Etkinlik Görüntüleri: Etkinlik görüntülerimize buradan ulaşabilirsiniz. >>>
GEREKLİ EVRAKLAR
- Kayıt formu. (Kayıt sırasında verilecektir)
- Sağlık raporu. (GSİM'den gelen resmi yazı gereği; Kayıt için kişinin beyanı esastır. Yani bir spor tesisine üye olacak bir yetişkinin spor yapmasında sakınca olmadığına dair kendi beyanı veya küçük yaştakilerin ebeveynleri tarafından verilen beyan yeterlidir.)
MALZEMELER
NEDEN YAZ SPOR OKULU ?
Gerek teorik gerekse uygulamalı eğitim programları yaz okulundaki çocuklar için eğlencenin yanı sıra bireysel yeteneklerinin de ortaya çıkarılması için uygun ortam oluşturmalı. Aileler yaz spor okullarına çocuklarını göndererek uzun sömestr tatilinin verimli geçmesini arzuluyor olabilirler ancak bir yaz spor okulu organizasyonu gerçekleştiren kurumun gizli bir hedefi de yönlendirme faaliyetleri olmalıdır. Çocukların yetenekleri tespit edilerek, veliyi bilgilendirmek esastır. Daha açık olmak gerekirse; yaz spor okulu belirli bir dönemi değil, çocuğun geleceğini hedeflemeli. Bu konuyu biraz daha açmak için şu soruya yanıt bulmalıyız; ebeveynler kaliteli bir yaz spor okulundan ne beklemeli?
Özellikle spor kulüpleri veya eğitim kurumları tarafından gerçekleştirilen yaz spor okulları maddi kazanç hedeflemez. Asıl kazançları keşfedecekleri yeni yeteneklerdir. Maalesef son yıllarda tanınmış büyük spor kulüplerinin isim haklarını kiralayarak kullanmak sureti ile gerçekleştirilen spor okulları çoğaldı. Büyük bir kulübün marka değerini kullanmak velilerin gözünü boyamakta ancak eğitimler markaya yakışacak kalitede olamamaktadır. Bir marka değeri için normalden fazla para ödemek neyse de kaybedilen koca bir yaz sezonunu geri getirmek imkansızdır. Unutmalayım ki; parasını vererek satın alamayacağımız tek şey 'zaman' dır.
İyi bir yaz spor okulu organizasyonunda güvenlik yüksek öncelikli olmalıdır. Çocukların dış etmenlerden mümkün olduğunca uzak tutulması önemlidir. Her türlü olumsuzluğa karşı sağlık sigortası kapsamında çocukların korunması önemlidir.
Her bir çocuğun yaz okulundaki faaliyetlerinde kullanacakları ekipmanlar için kaliteden ödün verilmemelidir. Giyecekleri kıyafetler organik boya ile renklendirilmiş, yüzde yüz pamuk kumaştan üretilmiş olmalı. Terlediklerinde değişecekleri yedek kıyafetler bile düşünülmeli. El işi derslerinde kullanacakları materyaller, boyalar hepsi sertifikalı markaların ürünleri olmalıdır.
Yaz spor okulu bünyesinde çocuklara verilecek olan gıdalar, uzman firma tarafından sunulmalı. Tüketilecek olan gıdalar aktiviteleri olumsuz etkileyecek çeşitlerden seçilmemelidir.
Birçok bilinçli ebeveyn çocuğu için yaz spor okulu seçimi yaparken bu kriterleri göz önünde bulundurmakta ve hedeflerini buna göre planlamaktadır.
YETKİLİ KOORDİNATÖR
2020 Yaz Spor Okulu
Okulların kapanması ile birlikte çocuklarımız yaklaşık 3 aylık bir yaz tatiline kavuşuyor. Bu süre oldukça uzundur ve boş geçirilmemesi gerekir. Eğitim öğretim yılı boyunca öğrenciler uzun bir maraton koştular. Verimli ve yorucu geçen bu zorlu sürecin sonunda dinlenmeyi hak ettiler elbet. Yaz tatili boyunca okul ödevlerinden uzak duracak olmaları, onların bedensel aktivitelerinden de vazgeçecekleri anlamına gelmiyor, gelmemelidir de! Gelişim çağındaki çocukların ihtiyaç duydukları bedensel aktiviteler yaz spor okullarında sistemli olarak desteklenmektedir. Fiziksel aktivitelerin yanı sıra ruhsal gelişimleri için uygun ortamlar oluşturulmakta ve istasyon çalışmaları ile yaz okulu öğrencileri eğlenceli vakit geçirme fırsatı bulmaktalar.
Maalesef her ailenin yaz aylarını geçirecekleri yazlık bir mekanı yok. Ailece gidebilecekleri tatiller de "zaman sınırlı". Çocukların yaz tatili üç ay olsa dahi, ebeveynlerin tatilleri ya hiç yok ya da 1-2 haftayı geçemiyor. Hal böyle olunca; çocuklarımız tüm yazı dolu dolu geçirebilecekleri aktivitelere ihtiyaç duyuyorlar. Bunun en iyi çözümü yaz kampları veya yaz spor okullarıdır. Yaz kampları genellikle yaşadığımız ilin dışında, doğal tabiata yakın bölgelerde organize edilmektedir. Bu yaz kampları belirli dönemler halinde yapılmakta olup, çocuğun sosyal gelişimi için oldukça faydalıdır. Şehir dışındaki bir yaz kampına çocuğunu göndermek istemeyen aileler için de çözüm, yakındaki bir yaz spor okuludur. Yaz okulları çocukların rekreatif gelişimlerine odaklı olarak programlanmakta. Bu sebeple yaz okuluna giden bir çocuk örgün eğitime kıyasla nispeten daha eğlenceli bir eğitim süreci geçirir.